13/08/2020 02:42:23

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, Αλαφούζο – Θέμο για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ - Media
 
Επίθεση προς τους εκδότες που αντιδρούν στο φόρο για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, του φορέα ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης των δημοσιογράφων εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Χθες, εκδότες έξι δημοσιογραφικών ομίλων (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.,ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε.) προειδοποίησαν με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον μη αναλογικό ανταποδοτικό φόρο που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κάνοντας λόγο –με αφορμή και την πρόσφατη απεργία των ΜΜΕ – για «κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».
 
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα θέματα της αξιολόγησης συμπεριέλαβε στα θέματα που έχουν προχωρήσει αυτό της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ για το οποίο όπως είπε αναμένεται το επόμενο διάστημα η ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του. «Και στο θέμα αυτό η Κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων, αλλά και όλων των εργαζομένων στον Τύπο καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα» σημείωσε.
 
Στο αντίποδα, τοποθέτησε ως υπονομευτές της λύσης του Μαρινάκη, Αλαφούζο, Αναστασιάδη και Κουρτάκη: «Το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».
 
Και συνέχισε: «Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου,  Αναστασιάδη και Κουρτάκη, πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».
 
Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή τους οι εκδότες μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν «εξωφρενικό» το «να κληθούν λίγες βιώσιμες και υγιείς επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί και επίσης δεν αντέχουν να σηκώσουν» ενώ ενώ επισείουν την απειλή των απολύσεων: «Σεβόμαστε τους εργαζομένους μας, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους γιατί είναι και δικές μας και δεν επιθυμούμε να χαθούν θέσεις εργασίας από ένα νέο, απροσδόκητο και εντελώς παράλογο φόρο».
 
Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: «Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.