20/01/2019 06:13:43
9.11.2017 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1994 στις 09-11-2017

Το Star μηνύει τη Nielsen!

Το Star μηνύει τη Nielsen!  - Media
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την εταιρεία τηλεοπτικών μετρήσεων Nielsen και καλό είναι να ετοιμαζόμαστε για... βροντές και αστραπές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Star έχει αποφασίσει να καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας, προσκομίζοντας σειρά στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το τηλεοπτικό δείγμα έχει αλλοιωθεί χωρίς η Nielsen να έχει προσπαθήσει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να είναι ασφαλές. 
 
Οι επιτελείς του καναλιού τονίζουν ότι έχουν στα χέρια τους σωρεία στοιχείων (ενδείξεων και αποδείξεων) ότι το δείγμα της μέτρησης έχει διαφοροποιηθεί πλήρως, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές και ανανεώσεις. Το νομικό τμήμα του καναλιού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία και ο δρόμος προς τη δικαστική επίλυση του ζητήματος φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών. 
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Star προτίθεται να ζητήσει και αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. 
 
Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που τα νούμερα τηλεθέασης για το κανάλι, σε όλες τις ζώνες, κάθε άλλο παρά κακά μπορούν να θεωρηθούν. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι μόνο το Star που έχει προβλήματα με τη Nielsen.
 
Η δημόσια τηλεόραση 
Μεγάλη ανατροπή έγινε εξάλλου και από τη διοίκηση της ΕΡΤ για τις μετρήσεις της τηλεθέασης από τη Nielsen. Με απόφαση του Δ.Σ., η δημόσια τηλεόραση βγαίνει από τις μετρήσεις τηλεθέασης! 
 
Πρόκειται για μια απόφαση που επηρεάζει σημαντικά τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο. Από τη μία η δημόσια τηλεόραση χάνει κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα που της αναλογούσε, ενώ δημιουργεί κλυδωνισμούς στην εταιρεία μετρήσεων.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτελείς και άλλων καναλιών διατυπώνουν συχνά παράπονα, καθώς οι τηλεθεάσεις παρουσιάζουν τεράστια σκαμπανεβάσματα που δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν λογικά. 
 
Μάλιστα λέγεται ότι μια από τις δικαιολογίες της εταιρείας είναι ότι στις ηλικίες 15-44 πολλοί έχουν... μεταναστεύσει και άλλοι βλέπουν τηλεόραση από τους υπολογιστές. Αυτό όμως καθιστά αυτομάτως ανασφαλές το δείγμα μιας από τις σημαντικότερες (διαφημιστικά) κατηγορίες με σοβαρές συνέπειες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.