21/02/2020 06:04:23

7 συνήθειες που πρέπει να "κόψετε" το πρωί

7 συνήθειες που πρέπει να "κόψετε" το πρωί - Media

 

Μαζί με τα πράγματα που κατα καιρούς έχετε διαβάσει ότι είναι καλό να γίνονται το πρωί υπάρχουν και κάποια που πρέπει να αποφευγετε:

Σταματήστε να πατάτε συνέχεια την αναβολή Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσετε αν έχετε μάθει να λειτουργείτε έτσι όλη σας τη ζωή αλλά αν καταφέρετε να σηκώνεστε από το κρεβάτι με το που χτυπάει το ξυπνητήρι τότε έχετε καταφέρει πολλά. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε αυτό είναι πως κάθε φορά που πατάτε το snooze κοιμάστε ξανά. Ξεκινάτε δηλαδή έναν νέο κύκλο ύπνου ο οποίος θα διακοπεί έτσι κι αλλιώς σε μερικά λεπτά. Αυτό σημαίνει πως όταν τελικά αποφασίσετε να ξυπνήσετε θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι από πριν. 

Μην κάνετε μεγάλα, καυτά ντους Σίγουρα το να κάτσετε για 15 λεπτά κάτω από το καυτό νερό είναι μια πολυτέλεια αλλά τα μεγάλα, ζεστά ντους είναι υπερβολικά χαλαρωτικά για το πρωί. Αυτό το είδος ντους θα μειώσει τους παλμούς της καρδιάς σας και θα σας ετοιμάσει για έναν ωραιότατο υπνάκο την ώρα που εσείς θέλετε να αποκτήσετε ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Αντ’αυτού κάντε ένα πιο γρήγορο ντους με κρύο ή χλιαρό νερό για να αποκτήσετε την ενέργεια που χρειάζεστε. 

Σταματήστε να πίνετε καφέ Δεν σας λέμε να σταματήσετε να πίνετε καφέ απλά μην το κάνετε με το που ξυπνάτε το πρωί. Όταν ξυπνάτε ο οργανισμός σας παράγει μια ορμόνη η οποία σας ξυπνάει φυσικά. Επομένως πιείτε τον πρώτο καφέ σας μετά τις 9:30 το πρωί. 

Σταματήστε να φτιάχνετε πρωινό Φυσικά και δεν εννοούμε να σταματήσετε να τρώτε πρωινό. Απλά εννοούμε πωε θα γλιτώσετε πολύ παραπάνω χρόνο ετοιμάζοντας το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ. Και δεν εννοούμε να ετοιμάσετε τα δημητριακά με το γάλα από το προηγούμενο βράδυ. Υπάρχουν, όμως, συνταγές (όπως κάποιο σάντουιτς με αυγό) τις οποίες σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε αποβραδύς. 

Μην τσεκάρετε τα email σας Μπορεί να μην κάνει κακό να τσεκάρετε τα email σας με το που θα ξυπνήσετε αλλά κάτι τέτοιο πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι απλά χάσιμο χρόνου. Στην ουσία πρόκειται για email τα οποία σίγουρα θα μπορούν να απαντηθούν και 30 λεπτά μετά όταν πλέον θα βρίσκεστε στο γραφείο σας. 

Μην τσεκάρετε τα social media Εσείς απλά σκέφτεστε ότι θα κάνετε ένα απλό τσσεκάρισμα στο Instagram αλλά μόλις το ανοίξετε θα καταλήξετε να κάνετε ένα απερίσκεπτο scrolling το οποίο εκείνη τη στιγμή, πρωί-πρωί, δεν έχει κανένα νόημα. Θα σας φάει πολύ χρόνο και τελικά θα σας αγχώσει μιας και θα έχετε χάσει αρκετό πολύτιμο χρόνο. Το Instagram θα είναι εκεί και όταν επιστρέψετε από τη δουλειά. 

Μην αγχώνεστε με το τι θα φορέσετε Είναι ένας βραχνάς από τον οποίο σίγουρα θα θέλετε να απαλλαγείτε. Επιλέξτε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσετε την επόμενη μέρα στη δουλειά. Ετοιμάστε δύο σύνολα για να έχετε να διαλέξετε και κερδίστε πολύ χρόνο. 

Πηγή: spirossoulis.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.