search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Πάπια ψητή στη γάστρα

22.12.2017 10:49
papia.jpg

 

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 220 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Εορταστικό

Υλικά

  • 1 πάπια περίπου 1 ½ κιλό
  • 1 πορτοκάλι ( τον χυμό του )
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια πάρα πολύ καλά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη και με το μείγμα αυτό αλείφουμε όσο καλύτερα μπορούμε την πάπια τόσο εξωτερικά όσο και στην κοιλότητά της.

Απλώνουμε τα κρεμμύδια στη βάση της γάστρας και τοποθετούμε πάνω την πάπια. Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα τον ζωμό και την κλείνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και αφήνουμε την πάπια να ψηθεί για 20 λεπτά ακόμα.

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24