22/01/2019 17:51:26

Κουτσούμπας: Είστε οι καλύτεροι υπηρέτες του κεφαλαίου

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός «που έχει δοκιμάσει τα πάντα» να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς - Media
 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. 
 
Σε υψηλούς τόνους ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ως «τους καλύτερους υπηρέτες του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των τραπεζών». «Οικονομκοί εκτελεστές που τσακίζετε τους εργαζομένους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως τόνισε μάλιστα «μόνοι σας παραδέχεστε, ότι ματώνετε τα χέρια σας για να κάθεστε στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτόν τον Θεό προσκυνάτε», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως δεν είναι το ΚΚΕ που απέδρασε από τις αξίες της Αριστεράς αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που προσχώρησε στον ρεαλισμό των δανειστών. 
 
Έκανε λόγο για παροιμιώδη ικανότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης να αντιστρέφει την πραγματικότητα. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «έχετε χάσει το λαϊκό έρεισμα, γι΄ αυτό προχωράτε σε πλειστηριασμούς στα μουλωχτά σαν τους κλέφτες». Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την απεργία ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξηλώνει σταδιακά το δικαίωμα της απεργίας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει συνειδητά τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί εντός των επιχειρήσεων. «Θα μας βρίσκετε μπροστά σας όση λάσπη κι αν ρίξετε, όσο αυταρχισμό κι αν επιδείξετε», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.