search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Τα ξένα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα…

06.02.2018 12:36
Τα ξένα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα... - Media

Με εκτενείς αναφορές κάλυψαν το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα τα ξένα ΜΜΕ.

Με εκτενείς αναφορές κάλυψαν το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα τα ξένα ΜΜΕ. Γερμανικά, αμερικάνικα και κινεζικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίσαν μία από μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Τα δημοσιεύματα επικεντρώθηκαν στην συμμετοχή του κόσμου αλλά και στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.

Χαρακτηριστικά, οι Financial Times κυκλοφόρησαν την Δευτέρα με εξώφυλλο: Είναι όλα ελληνικά», και συνεχίζει: «Οι γείτονες στη μάχη του ονόματος».

«Το τελευταίο κεφάλαιο μια 30ετούς διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και του γείτονά της έκανε χιλιάδες διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας» γράφει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων«Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας» είναι ο τίτλος του , που αναφέρει ότι η συγκέντρωση, έξω από το Κοινοβούλιο, γίνεται επειδή οι Έλληνες διαμαρτύρονται ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία σε ενδεχόμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών.«Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας στη διαμάχη με τη γειτονική Τουρκία, σχετικά με το επίσημο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας», αναφέρει το Associated Press.

Το Reuters «Εκατοντάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατέφθασαν με πλοία από τα νησιά. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πωλητές έχουν τοποθετήσει πάγκους που πωλούν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες».

Οι Sunday Times « Η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με από χιλιάδες αγανακτισμένους και δυσαρεστημένους πολίτες από τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσο αφορά την ονομασία των Σκοπίων», και προσθέτουν: «Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για ένα πιθανό συμβιβασμό που θα μπορούσε να λύσει μία από τις πιο ανυπόστατες διαφορές. Πώς να αποκαλείται η Μακεδονία».

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild διερωτάται: «Γιατί οι Έλληνες είναι ξαφνικά ξανά τόσο θυμωμένοι; Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι. Και σωστά», Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους – η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια, γράφει η εφημερίδα. Παρακάτω το δημοσίευμα της Bild γράφει ότι οι  αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 140.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση. Οι διοργανωτές μιλούν για σχεδόν ένα εκατομμύριο. Οι ελληνικές εφημερίδες εκτιμούν ότι περίπου 300.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών στην Αθήνα. Ένας από τους διαδηλωτές ήταν ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. «Η μεγάλη διαδήλωση απλώς χειροτερεύει την κατάσταση του Τσίπρα»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21