search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Μηλόπιτα με μελάσσα

09.02.2018 08:33
melasa_0.jpg

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 110 λεπτά

Κόστος: Μέτριο

Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μελάσα
  • 3 μήλα ,χωρίς ον πυρήνα τους, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτάλι της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια της σούπα κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 150 βαθμούς. Στρώνουμε σε μία κυκλική φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών μία λαδόκολλα. Αλείφουμε με βούτυρο και τη φόρμα ( και τα πλαϊνά.) Βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και τη μελάσα. Χτυπάμε για τρία λεπτά με ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Ρίχνουμε τα μήλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με την σόδα ,το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ που έχουμε τα αβγά με την μελάσα και ανακατεύουμε αργά με ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 60 -65 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. Το σερβίρουμε με σαντιγί.

Πηγή: tasty-day.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11