search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39
MENU CLOSE

Καθηλώνει η μεγάλη μάχη Στεφανίδη – Μόρις, τι δηλώνει η Αμερικανίδα για την Ελληνίδα αντίπαλό της

03.03.2018 10:24
Καθηλώνει η μεγάλη μάχη Στεφανίδη - Μόρις, τι δηλώνει η Αμερικανίδα για την Ελληνίδα αντίπαλό της - Media

 

Είναι η βασική αντίπαλος της Κατερίνας Στεφανίδη τα τελευταία χρόνια με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να την κερδίζει τις περισσότερες φορές. Ο λόγος για την Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις. Ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρης Ποζιός, την συνάντησε κάποιες ώρες πριν τον τελικό του άλματος επι κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ και η όμορφη ξανθιά πρωταθλήτρια δεν δίστασε να μιλήσει για την σχέση της με την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά και το λόγο που το επι κοντώ σε άντρες και γυναίκες έχει γίνει το σημείο αναφοράς σε αυτούς τους αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Σάντι Μόρις στον απεσταλμένο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρη Ποζιό:

Για ακόμα μια φορά απέναντι στην Κατερίνα, μήπως αυτή τη φορά έχεις στο μυαλό σου οτι «Ναι αυτή τη φορά πρέπει να την κερδίσω»;

« Έχω κερδίσει τρία ασημένια μετάλλια στα πρωταθλήματα που έχω συμμετάσχει και θέλω πάρα πολύ αυτό το χρυσό μετάλλιο, είναι κάτι που νιώθω οτι είμαι έτοιμη να πετύχω. Νομίζω οτι στο τέλος απλά θα πρέπει να βγω στο στίβο και να συγκεντρωθώ στην δική μου απόδοση. Είναι γεγονός οτι η κόντρα μας με την Κατερίνα είναι ό,τι καλύτερο για το άθλημα γιατί στρέφει τα φώτα της προσοχής σε αυτό που αγαπάμε. Και εγώ αλλά και η Κατερίνα παρασύρουμε η μια την άλλη σε μεγαλύτερα όρια, είναι ένας υγιής ανταγωνισμός που μας βοηθάει να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

Γιατί πιστεύεις οτι το επι κοντώ σε άντρες και γυναίκες είναι το γεγονός που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτή τη διοργάνωση;

« Νομίζω οτι είναι τόσο υψηλό το επίπεδο όχι μόνο σε μένα και στην Κατερίνα αλλά και στα άλλα κορίτσια. Είναι πολύ ευχάριστο το οτι όλοι καταφέρνουν να πηδήξουν τόσο ψηλά, και αυτό φέρνει μεγαλύτερη προσοχή. Φυσικά χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος σε αυτό που γίνεται με τον επι κοντώ, που έρχονται δηλαδή οι θεατές και περιμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα για να δουν τι θα γίνει».

Έχεις πει οτι είστε λίγο παράξενοι εσείς οι αθλητές του επι κοντώ, γιατί;

« (Γέλια) Εντάξει είναι απλά ο αστείος ορισμός που δίνω καμιά φορά. Πρέπει βέβαια να είσαι και λίγο τρελός για να τρέχεις με μεγάλη ταχύτητα προς μια κατεύθυνση και κρατώντας ένα κοντάρι, να το λυγίζεις και να προσπαθείς να περάσεις μια μπάρα. Θεωρώ οτι είμαστε λίγο τρελοί αλλά και ευχάριστοι τύποι».

Αυτός είναι και ο λόγος που τα πηγαίνετε τόσο καλά;

« Ναι, αν παρατηρήσεις θεωρώ οτι έχουμε πολύ διαφορετική σχέση από οτι έχουν για παράδειγμα οι σπρίντερς μεταξύ τους. Εκείνοι είναι πιο σοβαροί και πολύ ανταγωνιστικοί. Είμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί αλλά όταν είμαστε εκεί, μιλάμε αρκετά ο ένας στον άλλο. Αν κάποιος συναγωνιζόμενος χρειάζεται κάποια βοήθεια τον βοηθάμε. Για παράδειγμα η μάνατζερ της Κατερίνας με έχει βοηθήσει αρκετές φορές με τα κοντάρια μου για να μη χαθούν ή όταν έχουν χαθεί κάπου. Έτσι και αλλιώς είναι ήδη δύσκολο το να κάνεις επι κοντώ, οπότε δεν θες άλλους εχθρούς. Ποτέ δεν σκέφτομαι οτι “πρέπει να κερδίσω την τάδε ή την Κατερίνα σήμερα”, για μένα είναι να μπορέσω να πηδήξω όσο πιο ψηλά και να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Όπως είπε και η Κατερίνα όταν κάνεις αυτό που πρέπει και αυτό που είσαι προετοιμασμένος να κάνεις τότε τα μετάλλια θα έρθουν. Το να εστιάζεις στην δική σου απόδοση είναι το κλειδί ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36