24/02/2020 04:22:27

Με βαριά κακουργήματα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας και δύο ακόμη

Με βαριά κακουργήματα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας και δύο ακόμη - Media

 

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν ο ιδιοκτήτης μιας εκ των 24 εταιριών στοιχηματισμού, που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας, η φορολογικά υπεύθυνη, που διέμενε στην Καβάλα και ο διαχειριστής της παράνομης ιστοσελίδας τους.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, για εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράβαση του νόμου 4002/2011.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που θεωρούνται -σύμφωνα με τη δικογραφία- βασικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης παράνομου στοιχηματισμού, συνελήφθησαν χτες από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Και οι τρεις απολογούνται την ερχόμενη Παρασκευή στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι, ενώ για τα υπόλοιπα επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δεν ανευρέθησαν και δεν συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εταιρία, που έχει προσωρινή άδεια λειτουργίας και περιλαμβάνεται στις 24, οι οποίες λειτουργούν σε αυτό το ημινόμιμο καθεστώς, είχε δημιουργήσει 2 με 3 ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού και διοργάνωνε παράνομα παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έγγραφα που έχουν κατασχεθεί στα γραφεία της εταιρίας, προκύπτει ότι, ο αριθμός των συνεργαζόμενων επίγειων καταστημάτων (ίντερνετ καφέ, καφενεία κλπ), σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνούσε τα 400.

Παράλληλα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι, ο μηνιαίος τζίρος της εταιρίας μπορεί να ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό του server, μέσω του οποίου διεξαγόταν το παράνομο στοίχημα.

Να σημειωθεί ότι, από το 2013 είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας, που συλλαμβάνεται.

Πανικός έχει προκληθεί στους παίκτες, που δεν μπορούν ούτε να εισπράξουν, ούτε να αποσύρουν τα χρήματα τους από την εταιρία παράνομου στοιχηματισμού, που παραμένει κλειδωμένη.

Πηγή: dikografies.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.