03/06/2020 14:34:44

ΠΕΝΕΝ: «Να απομονωθούν οι νεοφασίστες» - Καταγγελία για τις πρόσφατες επιθέσεις

Κορωνοϊός: Κανονικά η συνέλευση της ΠΕΝΕΝ - «Τα περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, δεν μας αφορούν» - Media

Την κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), μετά τα πρόσφατα περιστατικά σε Κοκκινιά, Καλλιθέα και Γαλάτσι. 

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την "ανεξέλεγκτη βία και τρομοκρατία" των νεοφασιστικών μορφωμάτων ενώ κάνει λόγο για αδράνεια από την πλευρά της αστυνομίας, σε αντίθεση με τον "ιδιαίτερο ζήλο" που επιδεικνύεται "στην αυταρχική αντιμετώπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον οργανώσεων – συλλογικοτήτων, μεταναστών και προσφύγων στις οποίες πρωταγωνιστής είναι η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΦΑΒΕΛΑ ακολούθησε ο εμπρησμός των γραφείων της Αφγανικής Κοινότητας και τις τελευταίες μέρες έγιναν ανάλογες επιθέσεις νεοναζιστικών ομάδων εναντίον κλιμακίου της ΟΡΜΑ στις 24/3/2018 στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς ενώ επιθέσεις εξαπολύθηκαν από νεοφασιστικές συμμορίες εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι κατά την μέρα της 25ης Μάρτη 2018.

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι τα νεοφασιστικά μορφώματα εξακολουθούν να αναπτύσσουν ανεξέλεγκτα την βία και την τρομοκρατία ενώ η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και οι υπηρεσίες του αδρανούν προκλητικά στα φαινόμενα της κλιμάκωσης αυτών των επιθέσεων.

Αντίθετα οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στην αυταρχική αντιμετώπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων όπως αποδείχνεται και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής – εργατικής κατοικίας.

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις και καλεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα να παρέμβει ακόμη πιο αποφασιστικά για την απομόνωση πολιτική και ιδεολογική των νεοφασιστών, για την επίσπευση των διαδικασιών στην δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και την καταδίκη της για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.