15/09/2019 09:50:06

Αλλιώτικη Πρωτομαγιά

Αλλιώτικη Πρωτομαγιά - Media

 

Εργατικά και πολεμικοί σχεδιασμοί στην ατζέντα του ΠΑΜΕ εν όψει των κινητοποιήσεων.

Με «αναμμένες τις μηχανές» βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα για την απεργία της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, με στόχο να φτάσει σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο εργασίας το κάλεσμά του.

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών» είναι το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ, που διοργανώνει την 1η Μαΐου, ημέρα Τρίτη, απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Στην Αθήνα η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

«Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από εννιά χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα τονίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για “δίκαιη ανάπτυξη”. Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το “εθνικό στρατηγικό σχέδιο”. Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας».

«Το μεγαλύτερο πλυντήριο»

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρα-τηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”».

Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού!

Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, τη Λάρισα, τη Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν τον λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.