search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση

22.04.2018 07:00
Μια εκ βαθέων εξομολόγηση - Media

 

«Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο όνειρο, αλλά αυτό θα σου τα εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευθεί πραγματικά».

Ο μονόλογος «Ουρανία» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο 104, ένα έργο που αγγίζει ευαίσθητες χορδές και  μας πλημμυρίζει από συναισθήματα.  Θέματα όπως η μοναξιά, τα όνειρα και η ματαίωση τους, η κατάθλιψη, ο έρωτας και η συντριβή, θίγονται σ’ αυτόν τον δυνατό μονόλογο. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δυσκολεύεται να κατανοήσει. 

Το έργο πραγματεύεται την ζωή μιας νεαρής κοπέλας ,της Ουρανίας η οποία είναι εγκλωβισμένη στο παιδικό της δωμάτιο το οποίο στο τέλος θα γίνει η φυλακή της. Παλεύει να ξεφύγει από σκέψεις που την στεναχωρούν, προσπαθεί να αισθανθεί ζωντανή και να κυνηγήσει το όνειρο της που είναι το τραγούδι. Ενώ λοιπόν εμπιστεύεται δύσκολα  τους ανθρώπους αποφασίζει να κάνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση της ζωής της σ’ έναν άνθρωπο που είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του και τον οποίο έχει συναντήσει ελάχιστες φορές. Μέσα από  την εξομολόγηση της, αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές για την ζωή της αλλά και για τον χαρακτήρα της, οι οποίες θα μας κάνουν όχι μόνο να την αγαπήσουμε πολύ αλλά και  να την καταλάβουμε. Θα μας κάνει να αναρωτηθούμε το πόσο πολύ  κλεινόμαστε  στους εαυτούς μας ενώ στην ουσία έχουμε τόση ανάγκη για επικοινωνία.  Βρισκόμαστε καθηλωμένοι μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, κινητού και αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει χάνοντας σημαντικές στιγμές.

Είναι ένα μαγικό κείμενο που παίρνει ζωή από την ταλαντούχα Δανάη Μπάρκα που μας κάνει να ταξιδέψουμε, να κατανοήσουμε και να βυθιστούμε στην ψυχή της  Ουρανίας, μιας Ουρανίας που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι είναι ένα κορίτσι  όπως όλα, με όνειρα, με χιούμορ, με σκέψεις που δεν τις εξωτερικεύει, με προβληματισμούς, καταπιεσμένη από τα «πρέπει», με μια μάνα πιεστική και καθόλου υποστηρικτική, με θλίψη  και με μια ανεξέλεγκτη θέληση για έρωτα και για ζωή.

Ένα έργο που αφορά όλους μας, τον καθένα μας ξεχωριστά. Η Ουρανία είναι ένα κομμάτι όλων μας, είμαι εγώ, εσύ, όλοι μας.  Βαθιά μέσα μας όλοι θα βρούμε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα, όλοι έχουμε μικρά κομμάτια της μέσα μας. Όλοι έχουμε νιώσει θλίψη, απογοήτευση, ανυπομονησία και λαχτάρα να χτυπήσει το τηλέφωνο. Μα αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι όλοι μας έχουμε δικαίωμα στο όνειρο και πρέπει να το κυνηγήσουμε.  Τα όνειρα μας κρατάνε ζωντανούς, μας δυναμώνουν έτσι ώστε να προσπαθούμε να κατακτήσουμε αυτά που πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε. Η Ουρανία μας θα καταφέρει άραγε να πραγματοποιήσει τα όνειρα της;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43