search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Προανακριτική ντεκόρ

18.05.2018 17:58
Έξαλλος ο Σταύρος Θεοδωράκης με την Κατερίνα Μάρκου: Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Video) - Media

 

«Αυτή η προανακριτική είναι μια προανακριτική ντεκόρ. Σκηνικό,για να βγάλουν κάποιοι βουλευτές φωτογραφίες για τα προεκλογικά τους φυλλάδια» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τοποθέτηση του στην συζήτηση του πορίσματος για την υπόθεση Novartis. «Όλοι θα μιλήσουν για μια καλοπαιγμένη παράσταση, για μια διαδικασία παρωδία. Eίναι μια προσβλητική διαλυτική διαδικασία που δημιουργεί πρόβλημα στις ρίζες του κοινοβουλευτισμού μας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι για την εικόνα σήμερα της Βουλής και ας αναρωτηθούμε πού οδηγούμαστε. Εμείς πάντως σ΄αυτή την πορεία δεν θα είμαστε παρόντες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η προανακριτική Επιτροπή δεν προέβη, σε καμία ανακριτική πράξη για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν θέλησε να ψάξει έστω και στο ελάχιστο, αν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην Πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην Υπουργοί, διέπραξαν όσα λένε οι τρεις “προστατευόμενοι μάρτυρες’ και όσα διασπείρουν όλους αυτούς τους μήνες υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους. Κρύψατε τους τρεις μάρτυρες. Αρνηθήκατε κάθε είδους εξέτασής τους. Δεν καλέσατε καν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, τον κ.Φρουζή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε τα βέλη του στην κυβέρνηση λέγοντας πως «η στάση σας προσθέτει συνεχώς νέες σκιές στην πολιτική. Αυτές που αποπροσανατολίζουν την κοινωνία, αυτές που ωθούν τους πολίτες στα άκρα και στην αποχή». Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως «είναι πολύ άγαρμπη η προσπάθεια σας να απαλλάξετε τους φίλους σας και να καταδικάσετε εκ προοιμίου τους αντιπάλους σας. Διώκετε ακόμη και τον – υπηρεσιακό για 30 ημέρες-πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που επι δεκαετίες υπηρέτησε υποδειγματικά τη Δικαιοσύνη. Και θέσατε στο απυρόβλητο χωρίς δεύτερη κουβέντα τον δικό σας υπουργό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία». Και τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού πως «οι πολίτες θέλουν – και θα ήθελαν- στοιχεία, αποδείξεις και τεκμήρια. Με βάση αυτά να κρίνουν. Και όχι με αφορισμούς και ηθικές διακηρύξεις. Γιατί εκτός των άλλων το αφήγημα ηθικοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ανήθικοι όλοι οι άλλοι είναι αστείο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: Εμείς θα επιμείνουμε: Να κόψουμε τους δεσμούς της πολιτικής εξουσίας με τη Δικαιοσύνη. Και σε ότι αφορά τα αδικήματα πολιτικών προσώπων: – Πρέπει να μην έχουμε σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών. – Πρέπει να σταματήσει η ασυλία των πολιτικών. Πρέπει, δηλαδή, να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να μην αποφαίνονται οι ίδιοι οι πολιτικοί για την αθωότητα τους ή για την ενοχή των αντιπάλων τους. Το Ποτάμι προτείνει τη θεσμοθέτηση Δικαστικού Συμβουλίου με πλειοψηφία ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων που θα έχει την αρμοδιότητα για τη δίωξη πολιτικών προσώπων. Επίσης, προτείνουμε η άρση ασυλίας των Βουλευτών να μην είναι πλέον αρμοδιότητα της Βουλής, αλλά να αποφασίζει γι’ αυτήν Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου».

Αναφερόμενος στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και το σπάσιμο των μεγάλων βουέυτικών περιφερειών ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτές τις ημέρες ξεκινήσατε ξανά μια κουβέντα για τον εκλογικό νόμο. Αποσπασματικά και χωρίς διάθεση να διορθωθούν τα στραβά. Γιατί δεν αποφασίζουμε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού; Ακόμη και η Τουρκία το έχει κάνει. Εμείς όχι. Γιατί δεν θέλετε ένα αναλογικότερο μπόνους. Ισχυρές κυβερνήσεις, αλλά και δικαιότερη κατανομή εδρών. Και βέβαια σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Και όχι μόνο της Β Αθήνας. Να πάψουν οι υποψήφιοι να έχουν την ανάγκη των ισχυρών του χρήματος και των media».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14