05/08/2020 22:04:48

Καμμένος: Να παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - «Πιέστε για τους Έλληνες στρατιωτικούς»

Καμμένος: Να παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - «Πιέστε για τους Έλληνες στρατιωτικούς» - Media

 

Την συνέχιση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ SNMG-2, που εξελίσσεται στο Αιγαίο, και την επέκτασή της στην ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

Κατά την τοποθέτησή του στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ζήτησε την μετατροπή της της Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό όχι μόνο την αποτροπή, αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε ακόμα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ την άσκηση πιέσεων για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που, σύμφωνα με τη διατύπωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, «συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών». Παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε «όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες...».

Περαιτέρω επισήμανε ότι «επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα».Το συμβούλιο εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28-29 Ιουνίου 2018.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη-μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών (ΕΕ-ΝΑΤΟ) να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα νατοϊκά δρώμενα» τόνισε ακόμα ο Π. Καμμένος, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.