10/12/2019 21:52:49

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης - Media

 

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο βουλευτής β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαριδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξαρτητοποίησή του σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, παρότι ο βουλευτής είχε ψηφίσει κατά της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 152 βουλευτές, καθώς πρόσφατα είχε διαγραφεί και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ ανέρχεται πλέον σε επτά βουλευτές.

 

Θέλαμε η συμφωνία να κυρωθεί από 180 βουλευτές

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής σε επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να διαχωρίσει, όπως λέει, την θέση του ήταν το αίτημα των βουλευτών των ΑΝΕΛ για την κύρωση της συμφωνίας από διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή 180 βουλευτές.

Η εκ των προτέρων απόρριψη αυτής της πρότασης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Για το γεγονός ότι καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, σημείωσε ότι προτίμησε να στηρίξει την κυβέρνηση  για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγηση και να μην τεθεί σε κίνδυνο η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

 

Ολόκληρη η επιστολή του:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.