search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Χαραμάδα ελπίδας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς άφησε ο Ερντογάν

14.07.2018 06:00
Χαραμάδα ελπίδας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς άφησε ο Ερντογάν - Media

Με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνήσαμε να κάνουμε και οι δύο προσπάθεια, με καλή πρόθεση, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

 

Χαραμάδα ελπίδας το επόμενο διάστημα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνομιλία του με Τούρκους δημοσιογράφους.

Με τον Αλέξη Τσίπρας συμφωνήσαμε να κάνουμε και οι δύο προσπάθεια, με καλή πρόθεση, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος  κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. 

Συσχετίζοντας την υπόθεση των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς ο κ. Ερντογάν είπε πως όλοι ξέρουν την απόφαση της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους γκιουλενιστές τονίζοντας παράλληλα πως ο Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο θέμα των στρατιωτών.

Το θετικό είναι ότι ο Ερντογάν,σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ,  αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς έκανε λόγο μόνο για παραβίαση συνόρων. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον κ. Τσίπρα συζήτησε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα και όχι μόνο. «Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή», είπε ο Ερντογάν.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αποτελεί «πηγή ανησυχίας για την Τουρκία», αν και η Άγκυρα εκτιμά «τις καλές προθέσεις» του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:53