search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Όταν ο Γιέλτσιν, η Θάτσερ και ο Τσώρτσιλ έπαθαν «ισχυαλγία» (Photos/Video)

14.07.2018 14:05
Όταν ο Γιέλτσιν, η Θάτσερ και ο Τσώρτσιλ έπαθαν «ισχυαλγία» (Photos/Video) - Media

 

Τροφή για πολλά σχόλια περί αλκοολισμού έδωσε η εμφάνιση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κατά την οποία τρέκλιζε και είχε εμφανώς πρόβλημα ισορροπίας.

Η εξήγηση της Κομισιόν ήταν η ισχυαλγία από την οποία υποφέρει ο Γιούνκερ, με πολλούς να μην πείθονται απόλυτα. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο της επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά αν ο Γιούνκερ παίρνει τα παυσίπονα για την ισχιαλγία με αλκοόλ.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει υπάρξει κοινό χαρακτηριστικό πολλών ηγετών.

 

Μπόρις Γιέλτσιν

Ο πρώτος πρόεδρος της ρωσικής δημοκρατίας ήταν γνωστός για την αγάπη του στη βότκα και σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του ήταν μεθυσμένος.

Μια από τις πιο σπαρταριστές στιγμές του ήταν όταν το 1992 όταν προσκεκλημένος στο Κιργιστάν μέθυσε με βότκα και κατέληξε να παίζει ντραμς μαζί με την κρατική μπάντα,  χρησιμοποιώντας για τύμπανο το φαλακρό κεφάλι του προέδρου Άσκαρ Ακάγιεφ και για μπαγκέτες δυο…κουτάλια

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο ηγέτης της Βρετανίας σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για το λαό του, δεν έκρυβε το πάθος του για το αλκοόλ. Απολάμβανε σαμπάνια (μόνο Pol Roger), ουσίκι, μπράντι και τοπ κοτέιλ χάιμπολ.

Ξεκινούσε να πίνει μετά το πρωινό ενώ κάποτε αστειεύτηκε λέγοντας «Έχω πάρει από τοαλκοόλ περισσότερα απ’ ό,τι το αλκοόλ έχει πάρει από μένα» και πιθανόν δεν έιχε άδικό καθώς πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

 

Μάρκαρετ Θάτσερ

Η αδυναμία της δεν ήταν ούτε το κρασί ούτε η μπύρα αλλά το ουίσκι που έπινε στα συχνά εργασιακά ξενύχτια στο γραφείο, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της.

Ο πρώην προσωπικός της βοηθός θυμάται ένα βράδυ τη Θάτσερ να του λέει: «Αγαπητέ δεν μπορείς να πιεις τζιν τόνικ τα ξημερώματα, πρέπει να πιεις ουίσκι για να σου δώσει ενέργεια».

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Παρότι ο ίδιος δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα δημοσιεύματα για τα προβλήματα του προέδρου της Κομισιόν με το αλκοόλ.

Μάλιστα ένα βίντεο φέρεται να δείχνει τον Γιούνκερ μεθυσμένο ήταν «ναυαρχίδα» της διαφημιστικής καμπάνιας υπέρ του Brexit.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τον Λουξεμβούργιο να προτιμά το τζιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44