search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Daily Mail: Οι εύσωμοι τουρίστες και οι άθλιες συνθήκες εξοντώνουν τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης (Photos)

30.07.2018 11:07
Daily Mail: Οι εύσωμοι τουρίστες και οι άθλιες συνθήκες εξοντώνουν τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης (Photos) - Media

 

Εκτενές αφιέρωμα για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζουν, δημοσίευσε η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Daily Mail.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του νησιού τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για να μεταφέρουν ανθρώπους και προϊόντα.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια με τα άλματα στον τουρισμό, τα συμπαθή τετράποδα έχουν αναγκαστεί να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες με πολύωρη εργασία την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, συχνά χωρίς τροφή και νερό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας «Βοηθήστε τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης», τα ζώα δεν θα πρέπει να κουβαλούν περισσότερο από το 20% του βάρους τους, περίπου δηλαδή 50 κιλά.

«Οι υπέρβαροι τουρίστες, σε συνδυασμό με τα 586 σκαλιά από το λιμάνι στην πόλη προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα».

Πολλά ζώα υποφέρουν από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη και από ανοιχτές πληγές λόγω σελών που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50