search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Τελικά, η… Όλγα ξέρει!!

05.09.2018 12:21

 

Να παραθέσω δυο – τρεις περιπτώσεις, όπου εύκολα διαπιστώνει κανείς, πόσο αρνητικό είναι, η επικοινωνία να υπερισχύει της πολιτικής και μάλιστα να εξελίσσεται σε καταστροφή, όταν η επικοινωνία διακατέχεται από εμμονές και εμπάθεια.

Περίπτωση πρώτη.

Δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση για να διαπιστώσει κάποιος ότι όλοι οι χειρισμοί που έγιναν από τους κυβερνητικούς κατά την διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι, ήταν για τα μπάζα. Κόστισαν πολιτικά στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα προσωπικά.

Καλώς αντιπολίτευση, τύπος και φορείς άσκησαν δριμεία κριτική σε αυτό.

Επιχείρησαν επικοινωνιακά να καλύψουν αδυναμίες στην διαχείριση. Λάθος.

Μετά, Τσίπρας και υπουργοί… ξύπνησαν.

Ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί, προχώρησαν σε εξαγγελίες, πήραν πρωτοβουλίες, πήγε εκεί ο πρωθυπουργός, είδε, ξαναπήγε, άκουσε, δεσμεύτηκε. Φαίνεται ότι γίνεται δουλειά.

Αντιπολίτευση, μέρος του Τύπου έμειναν στο προηγούμενο σκηνικό. Μίλησαν για επικοινωνιακά κόλπα του Τσίπρα. Λάθος.

Περίπτωση δεύτερη.

Ένας δημοσιογράφος μηνύει την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ για συκοφαντία – δικαίωμά του, άποψή του – επειδή δεν του ζήτησε συγνώμη σε εκπομπή όπου έδειξε ότι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένη για δικαστική του υπόθεση.

Αντί η ηγεσία της ΝΔ να ζητήσει από την εκπρόσωπο να παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία και παράλληλα να ζητήσει την κατάργηση της συγκεκριμένης αναχρονιστικής διάταξης και ταυτόχρονα να μιλήσει για πολιτική φίμωση, κλπ, κλπ ,άρχισε τον καρσιλαμά. Επίθεση από τρολ, δηλώσεις στελεχών στα κανάλια και σαν να μην έφταναν αυτά, κάποιος ηλίθιος, πρότεινε στον Μητσοτάκη να πάρει τηλέφωνο την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή να πάει το περιπολικό στα γραφεία της ΝΔ, όπου περίμενε η εκπρόσωπος τύπου να… συλληφθεί!!

Αντί να προβάλει την πολιτική ουσία που προκύπτει από όλο αυτό, μπήκε στην επικοινωνιακή του εκμετάλλευση. Λάθος.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Μητσοτάκης(όπως ο Τσίπρας στο Μάτι) ξύπνησε την… επόμενη μέρα δηλώνοντας στον ΑLPHA ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι καταχρηστική και πρέπει να αλλάξει.

Στην πορεία προς τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια…

Υ/Γ: Ούτε επικοινωνιακά δεν μπόρεσε να το χειριστεί η ΝΔ. Φαντάζεστε τι εικόνα θα ήταν για την κυβέρνηση, η εκπρόσωπος ενός κόμματος να συλλαμβάνεται από την αστυνομία γιατί δεν ήξερε ( καλά, δεν ρώταγε;) την εξέλιξη μιας δικαστικής διαδικασίας για υπόθεση ενός δημοσιογράφου;

Μιλάμε ρόμπα κανονική και εκτός χώρας.

Αλλά είπαμε, «η θεία Όλγα ξέρει» και δεν την πάτησε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19