search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:01
MENU CLOSE

«Άδειασμα» Σταϊκούρα στον Άδωνι: Τα κόμματα πρέπει να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους

07.09.2018 08:23
Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση   - Media

 

«Τα κόμματα πρέπει, όπως και όλοι οι πολίτες, να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και η Νέα Δημοκρατία αυτό πράττει με σοβαρότητα και συστηματικό τρόπο», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε εμμέσως τη διαγραφή δανείων για τα κόμματα στα πρότυπα του νόμου Κατσέλη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ 247, ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υπερδανεισμού των κομμάτων και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών, επικαλούμενος μάλιστα και τον νόμο Κατσέλη

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε τη συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων ως την πεμπτουσία του λαϊκισμού.

«Τι λέει η Ελλάδα στους δανειστές της, όταν χρεοκόπησε από το 2010 και μετά; Λέει ότι δανείστηκα υπερβολικά πολλά χρήματα την εποχή της ευμάρειας, ότι και εσείς ως δανειστές δεν ήσασταν προσεκτικοί και μου δανείσατε περισσότερα από ότι εγώ μπορώ να πληρώσω και γι’ αυτό το λόγο αιτούμαι, για να μπορώ να επιβιώσω, διαγραφή του χρέους. Και πετύχαμε, διαγραφή χρέους με το PSI, 107 δισ. ευρώ, και με τους θεσμικούς περί τα 30 δισ. ευρώ από κάτι τόκους και κάτι τέτοια. Το έχει κάνει αυτό η Ελλάδα; Ο ελληνικός λαός θεωρεί πως αυτό είναι ηθικώς ορθόν να το ζητάει από τους πιστωτές του, διότι άλλαξαν οι οικονομικές συνθήκες;» ανέφερε αρχικά ο Αδ. Γεωργιάδης, για να συνεχίσει το συλλογισμό του για τα δάνεια των κομμάτων, σημειώνοντας πως «εμένα δεν μου αρέσει ο λαϊκισμός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:00