search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:20
MENU CLOSE

Χάλογουιν στη Σαλονίκη

08.09.2018 03:00
Χάλογουιν στη Σαλονίκη - Media

 

Αυτός ο ψεύτικα αισιόδοξος λόγος που πλανάται προεκλογικός πάνω απ’ την επικράτεια κάνει τη μελαγχολία της δυστοπίας που ζούμε ακόμα πιο γκροτέσκ – σαν μαύρα πουλιά που πλανώνται πάνω από κίτρινα χωράφια, χαρούμενοι Συριζαίοι ανακοινώνουν τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του υποκατώτατου μισθού και την αποκατάσταση της κυρίας Παπακώστα, ενώ ταυτοχρόνως νεκραναστημένοι Νεοδημοκράτες μηρυκάζουν τον εαυτό τους φωτισμένοι με πολύχρωμα λαμπιόνια.

  Οι μέρες μικραίνουν, το καλοκαιράκι χώνει τα χέρια του στις τσέπες του φθινοπώρου και πάνω απ’ την επικράτεια κυκλοφορούν στα σύννεφα καμιόνια με ντουντούκες, όπως στην κατοχή, που διαλαλούν την πραμάτεια των μεταμνημονίων με κάτι φωνές όπως εκείνες οι μηχανικές στα τηλέφωνα των εταιρειών αίτινες κροταλίζουν ψυχρές: αν είσθε μουλάρι πατήστε το δύο, αν σας έχουμε πηδήξει πατήστε το τρία κι αν θέλετε να σας ξαναπηδήξουμε περιμένετε να συνδεθείτε με εκπρόσωπό μας.

  Σαν πολυβόλα που κροταλίζουν χαρούμενα, οι τηλεβόες και τα μεγάφωνα από τα καμιόνια πάνω στα σύννεφα

  επαναλαμβάνουν

  επαναλαμβάνουν

  επαναλαμβάνουν κατά ριπάς

  πόσο τυχερός είσαι που δεν είσαι πιο άτυχος! Τι λαμπρές προοπτικές έχεις, αν δεν πετάξει καμιά πεταλούδα στην Ιαπωνία και ξαναπάρει φωτιά το Κορδελιό! Σταλιά – σταλιά η προπαγάνδα σού κάνει το μυαλό άγονο και μέσα απ’ τα άγονα μυαλά φύεται η ντροπή μας για τη νοημοσύνη μας. Γίνεται το νιονιό νιανιά, κάτι σαν ΕΡΤ από κουρκούτι. Εκεί όλα επαναλαμβάνονται από εκπομπή σε εκπομπή. Κατά ριπάς! Εκεί ο Τσίπρας πραγματώνει τους 12 άθλους του Ηρακλή είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο. Όλα τα άλλα είναι fake news.

  Κάθε πρωί που ξυπνάς πρέπει να ξεψειρίζεις το μυαλό σου για fake news – εξοντώνονται εύκολα, με μια μυγοσκοτώστρα και τσακ, τέλος η απελπισία σας για την κολοβωμένη μας ζωή. Απροσμάχητο ξόρκι η μυγοσκοτώστρα και τα κούφια προεκλογικά λόγια! Κροταλίζουν με κρότο σαν κοράκια στα σύννεφα. Μην αντιστέκεσαι, άστο να γίνει, όλα είναι αγορές. Τα παιδιά μας, εμπορεύματα στην αγορά. Εμείς, εμπορεύματα στα αζήτητα. Μη σε πιάνει καημός, αφέσου στη γιορτή! δες πώς λάμπουν απ’ τη ραδιενέργεια της προπαγάνδας που εκπέμπουν Συριζαίοι, νεοσυριζαίοι, παλαιοπασόκοι και Νεοδημοκράτες, έλα δώσμου το χέρι σου να περπατήσουμε μαζί μέσα στην ερημία της αγέλης, οργιάζει η γιορτή, χαλόου FBI,

  give me dollars, give you love! Όου γιέα, πάμε ένα ντηλ ντίαρ: Τόσο το πλεόνασμα, τόσο οι δόσεις, τόσο οι φόροι, τόσο οι  μισθοί. Μυαλωμένα ρεκάζουν τα πολυβόλα παροχές και διαταγές, μυαλωμένα, καθ’ ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία: Τόσο το αίμα, τόσο το ξύδι, πόσο η τρέλα;

«Φλου, φίλε μου, όλα είναι φλου», μια παρεξήγησις ήταν η αριστερή αξιοπρέπεια, ελύθη…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:19