search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Σύγκρουση Σπυράκη-Παπαδημούλη για το σκοπιανό

20.09.2018 16:50
Πώς σπάμε σωστά ένα σπυράκι - Media
 
Τη βεβαιότητα πως στη Βουλή των Ελλήνων θα υπάρξει πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον η ΠΓΔΜ υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στα Σκόπια.
 
«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαι βέβαιος ότι εάν η δική σας πλευρά κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάνει όλες τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές όπως συμφωνήσαμε, τότε η Βουλή των Ελλήνων θα κυρώσει τη Συμφωνία» ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.
 
Ο κ.Παπαδημούλης επισήμανε ότι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεγαλύτερο κλίμα υποστήριξης προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ.
 
«Μετά από πολλά χρόνια που δεν υπήρχε πρόοδος και μετά από πολλά χρόνια που η χώρα σας βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, τώρα είμαστε έτοιμοι, όλα τα πολιτικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αριστερά και δεξιά, να υποστηρίξουμε τον ευρωπαϊκό σας προσανατολισμό» σημείωσε.
 
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη καταψήφισε την Έκθεση Συστάσεων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ γιατί, όπως εξήγησε, η ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμα έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να της χορηγηθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.
 
Η κ.Σπυράκη, σε δηλώσεις της προς μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
 
«Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μπορώ να επαναλάβω εδώ ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνικότητας και “μακεδονικής” γλώσσας» πρόσθεσε.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:48