search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02
MENU CLOSE

ΣτΕ: Και ευτραφείς ιερείς στον Στρατό για τη «χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατεύματος»

24.09.2018 16:33
ΣτΕ: Και ευτραφείς ιερείς στον Στρατό για τη «χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατεύματος» - Media

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει ότι οι ευτραφείς ιερείς με αυξημένο σωματότυπο μπορεί πλέον να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας κατέθεσε στο Ε΄Τμήμα του ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με το εν λόγω διάταγμα έγινε άρση των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών που θα κατατάσσονται στις Ένοπλές Δυνάμεις και προβλέφθηκε ότι μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι (κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4) και ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους είναι μεταξύ 19 έως και 35 kg/m2.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη στρατιωτική νομοθεσία, προκειμένου να μπορούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις άνδρες ο Δείκτης Μάζας του Σώματος -δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα- πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kg/m2.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη στην εξαίρεση αυτή λόγω της ανάγκης στελεχώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με κληρικούς ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται, δηλαδή, «της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:01