18/09/2020 23:15:16

Κι όμως το κάνεις λάθος - Μπορούν να αποφευχθούν οι εγχειρήσεις σκωληκοειδίτιδας;

Κι όμως το κάνεις λάθος - Μπορούν να αποφευχθούν οι εγχειρήσεις σκωληκοειδίτιδας; - Media

 

Εδώ και περίπου εκατό χρόνια, η μόνη ιατρική λύση για τις περιπτώσεις οξείας σκωληκοειδίτιδας δεν ήταν άλλη από την χειρουγρική επέμβαση.

Ωστόσο, μια νεά έρευνα που δημοσιεύτηκε στο φινλανδικό ιατρικό περιοδικό κύρους JAMA ανέτρεψε τη συγκεκριμένη πρακτική.

Μετά από μακροχρόνια μελέτη, οι ερευνητές απέδειξαν ότι η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και ότι η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη.

Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αντιμετώπισαν τη σκωληκοειδίτιδα με αντιβιοτικά δεν χρειάστηκαν εγχείρηση.

Επίσης, με αυτή τη μέθοδο, αποτρέπονται και οι κίνδυνοι που υποκρύπτει μια επέμβαση (π.χ. μετεγχειρητικές μολύνσεις), ενώ μειώνεται και το κόστος για τους ασθενείς.

Οι Φινλανδοί ερευνητές υπογραμμίζουν ότι τα στοιχεία της μελέτης τους μπορούν να οδηγήσουν σε νέες έρευνες οι οποίες θα αυξησούν ακόμα περισσότερο το ποσοστό.

Πάντως, τονίζουν ότι οι δόσεις των αντιβιοτικών που χορηγήθηκαν στους ασθενείς ήταν ισχυρές, αν και εκτιμούν ότι ο χρόνος και οι δόσεις ενδέχεται να μειωθούν.

Πληροφορίες: Ars Technica

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.