search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Ο …Χριστός και η Παναγία μας ηλεκτρονικά και με video

09.11.2018 11:21
Ο …Χριστός και η Παναγία μας ηλεκτρονικά και με video - Media

 

Ότι η θρησκεία προσφέρει «ευκαιρίες» για χρυσές μπίζνες πολλές φορές στις πλάτες των …πιστών είναι φυσικά γνωστό, είναι πρόκειται για πνευματικούς «ταγούς» είτε για επιχειρηματίες του χώρου.

Αυτό που εκπλήσσει ωστόσο είναι η ευρηματικότητα ορισμένων που στην προσπάθειά τους να …κονομήσουν, ισοπεδώνουν κάθε έννοια αλληλεγγύης και αλληβοήθειας.

Συγκεκριμένα, αυτό που προκάλεσε θυμηδία, αν όχι απελπισία, είναι η εμφάνιση ενός site που αναλαμβάνει να κάνει το τάμα σας, εξ αποστάσεως.

Συνήθως όταν κάποιος αντιμετωπίζει μία δυσκολία ή έχει μία ανησυχία «τάζει» κάτι στον …Άγιο, είτε επίσκεψη είτε αντικείμενο, το οποίο προσφέρει σε ταξίδι του κάποια στιγμή στο μέλλον, αν ο ναός ή το μοναστήρι βρίσκεται μακριά από το σπίτι του.

Αντί για αυτή την διαδικασία το site domytama.gr (Κάνε μου το τάμα), αναλαμβάνει αντί υψηλότατης αμοιβής, να κάνει το τάμα σας, για λογαριασμό σας.

Αρχικά ο επισκέπτης διαλέγει τον ναό ή το μοναστήρι που θέλει να κάνει τάμα. Στη συνέχεια διαλέγει τον τύπο του τάματος από τη σχετική λίστα και ενημερώνεται για τις τιμές.

Για μια απλή μνημόνευση ονομάτων «Υπέρ υγείας» η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν ενώ αν ο πελάτης θέλει και φωτογραφία που να αποδεικνύει την προσφορά, η τιμή ανεβαίνει στα 40€.

Για ένα πρόσφορο, με λαμπάδα και μνημόνευση ονομάτων το κόστος φτάνει τα 120€ με φωτογραφία και στα 170€ (!) με βίντεο!

H ιδρυτής του site Μαρίδα Ψυρίδη, στο διαδικτυακό της μήνυμα, μιλά για τη θρησκεία, την αγάπη, την προσφορά και την ελπίδα:

«Μια ομάδα 70 ανθρώπωνενωθήκαμε για έναν κοινό, καλό σκοπό: Να κάνουμε το τάμα σου. Να ανάψουμε το κερί σου. Να κάνουμε την προσευχή σου να ακουστεί. Να μεσολαβήσουμε ώστε να κρατήσεις την ιερή σου υπόσχεση. Όχι σε ένα μήνα, όχι σε έναν χρόνο αλλά άμεσα. Η αγάπη και η ελπίδα είναι οι βασικές αξίες που κρατούν τη φλόγα της Ορθοδοξίας αναμμένη. Η ομάδα του Do My Tama ζει και εργάζεται με πρωταρχικό στόχο να μην σβήσει ποτέ η φλόγα αυτή. Η φλόγα από το δικό σου κερί.»

Με το αζημίωτο, θα προσθέσουμε εμείς, γιατί είναι πολύ εύκολο να θησαυρίζει κανείς πατώντας πάνω στον πόνο και την αγωνία του συνανθρώπου.

Οι ίδιοι βέβαια οι συντελεστές του site αναφέρουν ότι «μέρος» του ποσού δωρίζεται σε φιλανθρωπική οργάνωση, υπάρχει πράγματι η σχετική επιλογή στο site, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πόσο είναι αυτό το «μέρος» από το συνολικό ποσό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:21