search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:08
MENU CLOSE

«Πέρασε από πάνω του ολόκληρη διμοιρία»: Μαρτυρία φωτορεπόρτερ για δολοφονικό ξύλο από τα ΜΑΤ (Video)

19.11.2018 14:41
«Πέρασε από πάνω του ολόκληρη διμοιρία»: Μαρτυρία φωτορεπόρτερ για δολοφονικό ξύλο από τα ΜΑΤ (Video) - Media

 

«Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν “επεισόδια” στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια».

Αυτό καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ Σπύρος Χαλικιάς αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αμέσως μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο φωτορεπόρτερ κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ που χτύπησαν με εξαιρετική βιαιότητα μπλοκ αναρχικών, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιου είδους πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών, που άλλωστε είχαν αποσυγκροτηθεί καθώς η πορεία είχε τελειώσει.

Τους ισχυρισμούς του φωτορεπόρτερ επιβεβαιώνει και βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, στο οποίο φαίνονται τα ΜΑΤ να επιτίθενται με «καταιγισμό» φωτοβολίδων κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές, ενώ αστυνομικός ακούγεται να ουρλιάζει «δρόμο τώρα» σε φωτορεπόρτερ οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο σύλληψης διαδηλωτή.

 

 

Πολυτεχνείο 2018 / 45 χρόνια μετά/ Μαρτυρία καταγγελία.

Τα ηρωικά ΜΑΤ της χώρας μας για μια ακόμη φορά στα χρονικά επιτέθηκαν εντελώς αναίτια και λυσσασμένα την πορεία των διαδηλωτών (το μπλόκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας) που κατευθύνονταν στην Αλεξάνδρας και πήγαιναν να μπουν στο Μετρό.

«Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξαν “επεισόδια” στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, αντίθετα οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα γκλόπ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση”

Ξεκίνησαν με φυσουνιές και δεκάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης τις οποίες εκτόξευαν κατευθείαν πάνω στο κόσμο. Ακολούθησε ανελέητος ξυλοδαρμός χτυπώντας με λύσσα και με τα γκλόπ ανάποδα όποιον έβρισκαν, ποδοπάτησαν κυριολεκτικά τους ανθρώπους που είχαν πέσει στο έδαφος,

Τους πάτησαν κυριολεκτικά τους χτυπούσαν στο κεφάλι τους κλοτσούσαν και κάποιους που έπεσαν κάτω τους συνέλαβαν με εξίσου βίαιο τρόπο. Μπροστά στα μάτια μου είδα τρεις τέτοιες συλλήψεις. Σε ένα διαδηλωτή που πέρασε από πάνω του όλη η διμοιρία αφήνοντας τον σχεδόν αναίσθητο στο δρόμο.

Έπεσα πάνω του για να μην τον χτυπήσουν άλλο. Τον κράτησα κάτω για να μην τον συλλάβουν, άλλα έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του από το άγριο ξύλο που δέχτηκε. Όσο ήταν κάτω Ματατζήδες του έλεγαν με τραμπούκικο τρόπο «Σήκω πάνω ρε δεν έχεις τίποτα»

Την ίδια στιγμή ΑΝΤΡΑΣ των ΜΑΤ και ενώ και οι δυο είμαστε κάτω , ήρθε και μας ψέκασε με χημικά από τα δυο μέτρα. Ναι πνίγηκα αλλά τον τραυματία δεν τον άφησα. Όταν μάλιστα άρχισα να φωνάζω ζητώντας να έρθει ασθενοφόρο ένας άλλος ΜΑΤατζής από την εξέχουσα αυτή διμοιρία ήρθε από πάνω μας και μου είπε, «Έχω καλέσει ασθενοφόρο» Πρώτα σακατεύουν κόσμο και μετά καλούν ασθενοφόρο. Του απάντησα δεόντως.

Μισή ώρα μετά, το χτυπημένο παλικάρι με τη βοήθεια άλλων συντρόφων τον σηκώσαμε στα χέρια και τον απομακρύναμε από το σημείο της έντασης. Δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

Από την αρχή του είπα το όνομα μου και του δήλωσα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αισθανθεί ασφαλής και για να ξέρει ότι δεν βρίσκεται στα χέρια ασφαλίτη.

Για μια ακόμη φορά από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρό γιατί τα χτυπήματα στο κεφάλι με τα γκλόπ ανάποδα και με τόση λυσσασμένη μανία, μόνο δολοφονικά μπορεί να χαρακτηριστούν.

Να χαίρεστε τα ΜΑΤ της «αριστερής» κυβέρνησης σας.

ΥΓ Όποιος/α από τους συλληφθέντες στην Αλεξάνδρας χρειάζεται μάρτυρα υπεράσπισης να γνωρίζει ότι μπορώ να καταθέσω ως μάρτυρας

Σπύρος Χαλικιάς

Δημοσιογράφος φωτορεπόρτερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03