search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27
MENU CLOSE

Βούτσης: Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

18.01.2019 06:57
Βούτσης: «Εμμονική προσήλωση» της κυβέρνησης στα «νεοφιλελεύθερα δόγματα» - Media

 

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων και ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου «Σελίδες Κατοχής» του Σπύρου Κουζινόπουλου, στο οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει μαρτυρίες, αδημοσίευτα στοιχεία αλλά και ένα σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να φωτίσει πτυχές της σκοτεινής περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «η συζήτηση που γίνεται και θα ολοκληρωθεί την άλλη εβδομάδα σε σχέση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφορά και στο ρόλο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή και το ρόλο των Βαλκανίων στην Ε.Ε.».

Άρα η Θεσσαλονίκη, για να μπορέσει να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο, είναι σημαντικό να ξέρει την ιστορία της όλο και καλύτερα επισήμανε, προσθέτοντας:

«Μόνο αν κανείς στέκεται στα πόδια του ως χώρα, ως λαός, ως κράτος, ως πόλη και έχει την αυτογνωσία της διαδρομής μπορεί πραγματικά να επιχειρήσει ή να διεκδικήσει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27