11/07/2020 23:47:55

Η Badische Zeitung έμαθε το «fakelaki» - Τι αναφέρει ρεπορτάζ για τις εξετάσεις οδήγησης

Η Badische Zeitung έμαθε το «fakelaki» - Τι αναφέρει ρεπορτάζ για τις εξετάσεις οδήγησης - Media

 

"Η κυβέρνηση καταπολεμά τη δωροδοκία στις εξετάσεις οδήγησης" είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Badische Zeitung στο οποίο αναφέρεται: "Τα μαθήματα οδήγησης έχουν ολοκληρωθεί και η εξέταση οράσεως ήταν επιτυχής. Παρ' όλα αυτά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες περιμένουν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης. Κάποιοι μάλιστα εδώ και τέσσερις μήνες. Ο λόγος: από τον Οκτώβρη του 2018 οι εξεταστές οδήγησης στην Ελλάδα απεργούν. Επίσημα ζητούν να τους πληρωθούν οι υπερωρίες. Στην πραγματικότητα όμως, κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό: η κυβέρνηση καταπολεμά τη δωροδοκία στις εξετάσεις οδήγησης. Οι εξεταστές όμως δείχνουν να προτιμούν να διατηρήσουν αυτή την πρακτική". 

Παρακάτω ο δημοσιογράφος αναφέρει τι προβλέπει η καινούργια νομοθεσία για την οποία διαμαρτύρονται οι έλληνες εξεταστές και επισημαίνει: "Στην Ελλάδα σχεδόν όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα: ακόμη κι όταν κανείς δεν κάνει λάθη στην οδήγηση και το παρκάρισμα, "κόβεται" στις εξετάσεις. Εκτός εάν έχει μαζί του ένα ‘φακελάκι' για τον εξεταστή (σ.σ. ‘fakelaki' γράφει χαρακτηριστικά εδώ ο αρθρογράφος). Έτσι ονομάζουν οι Έλληνες έναν φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα που επιταχύνει τις διαδικασίες στις υπηρεσίες. 40 με 50 ευρώ πρέπει κανείς να πληρώσει για να λαδώσει στην εξέταση για μηχανάκι και τουλάχιστον 200 ευρώ παίρνουν οι εξεταστές για το δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ.. Στην πράξη αυτό γίνεται κάπως έτσι: ο δάσκαλος οδήγησης παίρνει τα χρήματα και τα δίνει στον εξεταστή, κρατώντας συχνά και μια ‘προμήθεια' για τον εαυτό του".

Πηγή: Deutsche Welle

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.