search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:19
MENU CLOSE

«Κυνηγός-Β»: Αυτό είναι το μυστηριώδες drone-φονιάς του Πούτιν (Photos)

04.02.2019 18:00
«Κυνηγός-Β»: Αυτό είναι το μυστηριώδες drone-φονιάς του Πούτιν (Photos) - Media

 

Θυμίζει το διαβόητο βομβαρδιστικό Β-2 των ΗΠΑ, διαθέτει stealth ιδιότητες και ο χαρακτηρισμός του στη Δύση είναι αυτός του «drone-φονιά», δηλαδή ενός μη επανδρωμένου σκάφους που η αποστολή του είναι να «σκοτώνει» εχθρικους στόχους.

Μετά τις πρώτες θαμπές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από μερικούς μήνες, ένα σάιτ που ειδικεύεται σε θέματα αεροναυπηγικής παρουσίασε το προφίλ του «Κυνηγού-Β», του νέου drone που εκτιμάται ότι σύντομα θα είναι στη διάθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η ανάπτυξή του επιταχύνθηκε, καθώς η εμπειρία των Ρώσων στη Συρία τους έδειξε ότι έχουν ελλείψεις στα μη επανδρωμένα σκάφη που μπορούν να χτυπήσουν με ευκολία εχθρικούς στόχους.

Από την νέα φωτογραφία, πάντως, ειδικοί εκτιμούν ότι οι stealth ιδιότητες του «Κυνηγού-Β» είναι μάλλον περιορισμένες, καθώς τα ακροφύσια του είναι εκτεθειμένα και εμφανίζονται στα ραντάρ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις φονικές ιδιότητες του drone, ιδίως αν το αναπτύσσει σε μεγάλους αριθμούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:19