06/04/2020 12:37:36

«Κυνηγός-Β»: Αυτό είναι το μυστηριώδες drone-φονιάς του Πούτιν (Photos)

«Κυνηγός-Β»: Αυτό είναι το μυστηριώδες drone-φονιάς του Πούτιν (Photos) - Media

 

Θυμίζει το διαβόητο βομβαρδιστικό Β-2 των ΗΠΑ, διαθέτει stealth ιδιότητες και ο χαρακτηρισμός του στη Δύση είναι αυτός του «drone-φονιά», δηλαδή ενός μη επανδρωμένου σκάφους που η αποστολή του είναι να «σκοτώνει» εχθρικους στόχους.

Μετά τις πρώτες θαμπές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από μερικούς μήνες, ένα σάιτ που ειδικεύεται σε θέματα αεροναυπηγικής παρουσίασε το προφίλ του «Κυνηγού-Β», του νέου drone που εκτιμάται ότι σύντομα θα είναι στη διάθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η ανάπτυξή του επιταχύνθηκε, καθώς η εμπειρία των Ρώσων στη Συρία τους έδειξε ότι έχουν ελλείψεις στα μη επανδρωμένα σκάφη που μπορούν να χτυπήσουν με ευκολία εχθρικούς στόχους.

Από την νέα φωτογραφία, πάντως, ειδικοί εκτιμούν ότι οι stealth ιδιότητες του «Κυνηγού-Β» είναι μάλλον περιορισμένες, καθώς τα ακροφύσια του είναι εκτεθειμένα και εμφανίζονται στα ραντάρ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις φονικές ιδιότητες του drone, ιδίως αν το αναπτύσσει σε μεγάλους αριθμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.