search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κύπρος: Τεράστιο κοίτασμα αερίου ανακοινώνουν σε μία εβδομάδα οι Αμερικανοί της ExxonMobil

13.02.2019 11:25
Κύπρος: Τεράστιο κοίτασμα αερίου ανακοινώνουν σε μία εβδομάδα οι Αμερικανοί της ExxonMobil - Media

 

Η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε στο ιταλικό «Agenzia Nova», στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που διεξάγεται στο Κάιρο, μια κυπριακή πηγή υψηλού επιπέδου που ωστόσο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Όπως αναφέρει το sigmalive, «το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr* αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό”, δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Agenzia Nova.

Σημειώνεται ότι το κοίτασμα Zohr είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο. Οι ποσότητες φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ εκτιμώνται στα 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36