search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (Video)

16.02.2019 18:05
Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (Video) - Media

 

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε 25χρονος Πακιστανός, στη συμβολή των οδών Π. Ράλλη και Βοσπόρου στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, όταν ο 25χρονος μετανάστης βρισκόταν μαζί με φίλο του μέσα σε παρκαρισμένο αμάξι, όταν τον περικύκλωσαν 6-7 άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, τον ανάγκασαν να βγει έξω, του φόρεσαν χειροπέδες και άρχισαν να τον βαράνε με μίσος, με τη δικαιολογία ότι έχουν πληροφορία για κλοπή αυτοκινήτου στην περιοχή.

Τον χτύπησαν στην κοιλιά και αφού έπεσε κάτω άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του ανοίξουν τη μύτη και να του μαυρίσουν το μάτι.

Από τις φωνές κατέβηκε από το σπίτι άλλος συμπατριώτης τους ο οποίος διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι είναι ο ιδιοκτήτης του αμαξιού και ότι είχε δώσει τα κλειδιά στους δύο φίλους του.

Παρ’ όλα αυτά οι δικικλιστές της ΔΙΑΣ συνέλαβαν αιμόφυρτο τον Arslan και τον κράτησαν όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Την επόμενη μέρα στο αυτόφωρο ο Arslan ανακάλυψε, με τη βοήθεια μεταφραστή, ότι οι αστυνομικοί τον κατηγόρησαν ότι έχει στην κατοχή του όπλα, γιατί όταν τον ρώτησαν αυτός απάντησε “ναι” χωρίς όμως να γνωρίζει ελληνικά. Έτσι οι αστυνομικοί τον έσπασαν στο ξύλο παρόλο που ούτε πάνω του ούτε στο αμάξι βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Την καταγγελία επιβεβαιώνει στο σχετικό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Αlpha και ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”.

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα, την Δημοτική Αρχή, την Αριστερά της πόλης μας να καταδικάσουν τη ρατσιστική πρόκληση της Ομάδας ΔΙΑΣ, να απαιτήσουμε την τιμωρία των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον μετανάστη και να απαιτήσουμε άσυλο, χαρτιά, στέγη, περίθαλψη για όλους.

Καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ την Κυριακή 17 Φλεβάρη στις 6.30μμ στο Δημαρχείο Νίκαιας με θέμα τη Δίκη της χρυσής Αυγής και την οργάνωση της παγκόσμιας ημέρας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 16 Μάρτη, με ομιλητές τον Κώστα Παπαδάκη από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Κατερίνα Θωίδου Δημοτική Σύμβουλο Νίκαιας και τον Κώστα Στάθη από την Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04