search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Πρόληψη για όλους, διανομή φαρμάκων στο σπίτι και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

22.02.2019 09:53
Πρόληψη για όλους, διανομή φαρμάκων στο σπίτι και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία   - Media

 

Μετά την ανακοίνωση των 15 νέων υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η επόμενη κίνηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στο προγραμματικό πεδίο και είναι η επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του για την Υγεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένα προς ένα συνδέει η Νέα Δημοκρατία τα κομμάτια του παζλ που έρχονται για να σχηματοποιήσουν τη μεγάλη εικόνα του κυβερνητικού της προγράμματος, το οποίο έχει ως κύριο άξονα την καθημερινότητα των πολιτών.

Τα στελέχη της οδού Πειραιώς κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα που θα κινείται σε τρεις άξονες, έχοντας ως αιχμή τις σημαντικές παροχές προς τις ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας.

Η καθιέρωση της διανομής φαρμάκων κατ’ οίκον για συγκεκριμένους ασθενείς, όπως οι καρκινοπαθείς και τα άτομα με αναπηρία και η καθιέρωση δωρεάν προγράμματος προληπτικών εξετάσεων για το σύνολο των πολιτών είναι ορισμένα από τα πεδία των ανακουφιστικών δράσεων, που θα ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία, με το στίγμα να δείχνει προς την κατεύθυνση του σεβασμού των χρημάτων των φορολογουμένων.

Η προετοιμασία του προγράμματος για την Υγεία έχει ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια. Μετά από συνεχείς επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νοσοκομεία και δομές, μετά από απανωτές συναντήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με φορείς του κλάδου, η οδός Πειραιώς επισημαίνει πως αυτό που απαιτείται πλέον είναι οι δραστικές και, συνάμα, αποτελεσματικές παρεμβάσεις, με το σχέδιό της να κινείται προς τρεις κατευθύνσεις:

– Η πρώτη κατεύθυνση θα σχετίζεται με την ανασυγκρότηση της δημόσιας Υγείας και τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, έμφαση αναμένεται πως θα δοθεί στην καθιέρωση συστημάτων και διαδικασιών για τη μέτρηση και την αξιολόγηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας, μέσα από την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

– Η δεύτερη κατεύθυνση θα σχετίζεται τη μέριμνα για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η καθιέρωση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων σε ασθενείς, όπως για παράδειγμα, καρκινοπαθείς, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται σε πολύωρες αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες και η δυνατότητα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα είναι ορισμένα από τα κυρίαρχα σημεία, που θα φέρει στο προσκήνιο η οδός Πειραιώς.

– Η τρίτη κατεύθυνση θα σχετίζεται με την αποτύπωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Το πρόγραμμα αυτό θα βαδίζει στο πρότυπο χωρών του εξωτερικού και θα έχει ως κυρίαρχο αποτύπωμα την καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου προληπτικού προγράμματος εξετάσεων. Οι εξετάσεις αυτές θα παρέχονται δωρεάν σε όλους και θα ξεκινούν από τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του πνεύμονα και του παχέως εντέρου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48