search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Εντυπωσιακή διάσωση από αέρος για Έλληνα καπετάνιο – Πελώρια κύματα «έπνιγαν» το πλοίο (Video)

26.02.2019 13:47
Εντυπωσιακή διάσωση από αέρος για Έλληνα καπετάνιο - Πελώρια κύματα «έπνιγαν» το πλοίο (Video) - Media

 

Οι πορτογαλικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ο καπετάνιος του πλοίου Minerva Gloria ζητούσε την κατεπείγουσα αεροδιακομιδή του «γιατί η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή».

Το πλοίο βρισκόταν 420χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού Τερσέιρα στο αρχιπέλαγος των Αζορών, με τους άνεμους να πνέουν με ταχύτητα 74 μιλίων/ώρα και τα κύματα να φτάνουν 12 μέτρα ύψος. Μετά από επικίνδυνους ελιγμούς το πλήρωμα του ελικοπτέρου EH-101 Merlin κατάφερε να απομακρύνει τον 47χρονο Έλληνα ναυτικό ενώ στην περιοχή πετούσε και ένα αεροσκάφος P-3C CUP +.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πορτογαλικών Αρχών, ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Divino Espírito Santo στην πόλη Πόντα Ντελγκάδα με την κατάσταση της υγείας του να μην φέρει σοβαρές ανησυχίες.

Το εντυπωσιακό βίντεο από τη διάσωση του 47χρονου Έλληνα καπετάνιου έδωσε στη δημοσιότητα η πολεμική αεροπορία της Πορτογαλίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59