26/10/2020 15:16:22

Κατέθεσε ο Τσουκάτος για την χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Δεν έδωσε ονόματα ιδιωτών κι εταιρειών

Κατέθεσε ο Τσουκάτος για την χρηματοδότηση ΠΑΣΟΚ - Δεν έδωσε ονόματα ιδιωτών κι εταιρειών - Media

 

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, γνωστό παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα όσα ανέφερε για την ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατά την απολογία του στην υπόθεση Siemens.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος, που έχει κατηγορηθεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας, είχε πει στο δικαστήριο απολογούμενος ότι περί τα 16 δισεκατομμύρια σε δραχμές προήλθαν από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις για το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν έξοδα για συγκεντρώσεις, μεταφορές ετεροδημοτών και λοιπά.

Για τις αναφορές του αυτές διατάχθηκε έρευνα την οποία έχει αναλάβει η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, δια του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κατά την κατάθεσή του ο Θεόδωρος Τσουκάτος δεν έδωσε ονόματα εταιρειών και ιδιωτών - χρηματοδοτών, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο των χρηματοδοτήσεων.

Επιπλέον επισήμανε ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία ανάμειξη με το κομματικό ταμείο.

Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έχει σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα της για τα δάνεια των κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από τις τράπεζες και αναμένονται διώξεις για την υπόθεση.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.