search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Μεγάλη κλίση πήρε το «Πηνελόπη Α» στον κόλπο της Ελευσίνας – Φόβοι για θαλάσσια ρύπανση (Photos)

01.03.2019 14:31
Μεγάλη κλίση πήρε το «Πηνελόπη Α» στον κόλπο της Ελευσίνας - Φόβοι για θαλάσσια ρύπανση (Photos) - Media Gallery 2

 

Αντιρρυπαντικό φράγμα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, έχει τοποθετηθεί με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας γύρω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη Α» στη θαλάσσια περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απάντληση των υδάτων και στεγανοποίησης του πλοίου, μετά από αριστερή κλίση που παρουσίασε χθες βράδυ.

Από την αρχή του συμβάντος η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημέρωσε τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας, την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθισή του, ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Πηνελόπη Α» βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος, ρυμουλκό πλοίο, πλωτός γερανός και δύο περιπολικά σκάφη.

Το «Πηνελόπη Α» που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, αλλά απέβη άγονος. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο από το 2014 στον κόλπο της Ελευσίνας και έως τώρα παρέμενε στα αζήτητα.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13