18/11/2019 03:06:20

Σεμίνα Διγενή: Γιατί με το ΚΚΕ; Γιατί είμαι με τους έντιμους

Σεμίνα Διγενή: Γιατί με το ΚΚΕ; Γιατί είμαι με τους έντιμους - Media

 

Για την απόφασή της να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ μίλησε η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του κομμουνιστικού κόμματος.

Αναλυτικά όσα είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής:

«Την απόφασή μου να είμαι εδώ, την αφιερώνω στα παιδιά μου και στη νεότερη υποψήφια του κόμματος. Αν με μια κουβέντα έπρεπε να απαντήσω στην ερώτηση «Γιατί με το ΚΚΕ;», θα έλεγα δυο πράγματα:

Γιατί θέλω να είμαι με τους έντιμους και γιατί θέλω να επιστρέψω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα. Από το ΚΚΕ και από την ΚΝΕ. Ήμουν κι εγώ ένα από «τα παιδιά της ΚΝΕ» όπως έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος. Μιας ΚΝΕ δυνατής και ατρόμητης, όπως είναι και σήμερα, με ένα κόμμα που ήθελε τους νέους ανθρώπους να είναι δυνατά μέσα στο παιχνίδι και μέσα στη ζωή και όχι απλοί θεατές και πολιτικά θύματα σ’ όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω τους.

Είμαι εδώ, όπως ήμουν πάντα κι αυτοί που πρέπει να το ξέρουν αυτό, το ξέρουν. Τώρα είμαι πιο δυναμικά, πιο ουσιαστικά και πιο περήφανα. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο γιατί θέλω να συνυπάρξω με όλους αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα, που δεν παραμυθιάζονται με λαϊκίστικα τερτίπια και απορρίπτουν τους σύγχρονους καλοχαιρέτες. Με αυτούς που δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ψέμματα και δεν ενεπλάκησαν σε βρώμικα παιχνίδια. Επιλέγω να είμαι με τους τίμιους. Με το δίκιο. Μ’ αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ. Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα είχαν πλήρη μεσάνυχτα.

Επιλέγω να είμαι μ’ αυτούς που κράτησαν ζωντανή την ελπίδα όταν αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν διαβατήριο για να μπει η λεγόμενη «Πρώτη Φορά Αριστερά» στα Eurogroup, να σταθεί δίπλα σε Τραμπ και Μέρκελ, να υπογράφει Μνημόνια στα τυφλά και να είναι γενικώς πρόθυμη με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και με όποιον εκμεταλλεύονταν τον λαό, προσπαθώντας να τον ρίξει ακόμα πιο κάτω.

Παίρνω τη θέση μου με απόλυτη σιγουριά δίπλα στο ΚΚΕ, γιατί θέλω πραγματικό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και τον φασισμό. Συνυπάρχω με το ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό στην Βουλή και στην Ευρωβουλή μπορεί να μιλά, να τοποθετείται να ενημερώνει, να αποκαλύπτει, να αγωνίζεται, να καταθέτει προτάσεις για όλους και για όλα. Πιστεύω πως είναι η μόνη φωνή αντίστασης στην ΕΕ και η ψήφος στο ΚΚΕ η μόνη αντισυστημική. Δεν το έχουν στο χέρι όπως όλους τους υπόλοιπους. Ξέρει τι σημαίνει σύγκρουση και δεν κάνει λεονταρισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.