search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα-Τζαφέρι: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει απρόσκοπτα

02.04.2019 18:14
Συνάντηση Τσίπρα-Τζαφέρι: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει απρόσκοπτα - Media
 
Να μην ανησυχεί κανείς, η εφαρμογή της Συμφωνίας θα προχωρήσει απρόσκοπτα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Τζαφέρι για την υπεύθυνη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ. «Το στοίχημα είναι να δικαιώσουμε αυτούς που συμφώνησαν και να πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζαφέρι τόνισε τη σημασία της επιτροπής φιλίας, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, την αποδοχή της πρότασης, καθώς και ότι η διαδικασία για τη συμμετοχή Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή φιλίας έχει αρχίσει. Κατά τη συνάντηση ο κ. Τζαφέρι επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση που έχει απευθύνει στον Έλληνα πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί τα Σκόπια.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33