search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες ξεναγήσεις ζητούν οι διπλωματούχοι ξεναγοί

15.04.2019 06:36
Μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες ξεναγήσεις ζητούν οι διπλωματούχοι ξεναγοί - Media

 

Οι «μαϊμού» ξεναγοί δρουν κυρίως εκτός αρχαιολογικών χώρων γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν και το εισιτήριο των 20 ευρώ πχ για την Ακρόπολη, διευκρίνισε ο πρόεδρος του σωματείου διπλωματούχων.

Κύκλωμα “μαϊμού” ξεναγών κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου διπλωματούχων ξεναγών Κρίτων Πιπέρας μιλώντας στον News247.

Κάποιοι προσποιούμενοι τους ξεναγούς μπαίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους με μικρές ομάδες τουριστών, τους οποίους παρουσιάζουν ως φίλους τους, είπε και τόνισε ότι δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, γι’ αυτό και μπορούν να εισέλθουν.

Η “μαϊμού” ξενάγηση γίνεται κυρίως εκτός αρχαιολογικών χώρων -διευκρίνισε- γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν και το εισιτήριο των 20 ευρώ πχ για την Ακρόπολη.

«Η εύκολη λύση είναι να λένε στους τουρίστες -θα σας τα πω απέξω και δεν χρειάζεται να πληρώσετε και να μπείτε στην Ακρόπολη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι όταν οι ξεναγοί αντιλαμβάνονται κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη ταυτότητα και άδεια του υπουργείου καλούν την αστυνομία αλλά όπως σημείωσε «επί Όλγας Κεφαλογιάννη αφαιρέθηκε το αυτόφωρο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός για να εισπράττονται τα χρήματα και χάνει το κράτος και από ‘κει».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:54