search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:39
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας

12.05.2019 08:43
Κουτσούμπας κατά των χώρων εποπτευόμενης χρήσης: Αποδέχεστε τη λειτουργία της πιάτσας ναρκωτικών - Media

 

Κακοστημένη παράσταση με απαράδεκτο σενάριο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας όσα διαδραματίστηκαν, στη Βουλή, την εβδομάδα που πέρασε. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Στη Βουλή ειδικά ήταν μία κακοστημένη παράσταση. Και μάλιστα με ένα απαράδεκτο σενάριο. Με ένα σενάριο που βεβαίως δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Συναντήσαμε (….) μία αποστροφή του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε πως δεν μπήκαν επί τάπητος τα ουσιαστικά προβλήματα και οι ουσιαστικές θέσεις των κομμάτων.  

«Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να αποκρύψουν ότι υπάρχει σύμπλευση σε στρατηγικά ζητήματα αλλά και σε συγκεκριμένα μέτρα όπως είναι οι επιδοτήσεις και τα δωράκια σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες», σχολίασε. 

Αναφερόμενος στις διακοπές του πρωθυπουργού σε κότερο εφοπλιστή ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Εμείς ποτέ ως κόμμα ζήτημα στη Βουλή επειδή είδαμε τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο σε ένα κότερο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα θετικά μέτρα που έρχονται στη Βουλή, σχολιάζοντας πως για ό,τι ανακουφίζει τον λαό, ψηφίζουμε υπέρ. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξήγησε ωστόσο πως «δεν θα πεις κι ευχαριστώ όταν σου δίνει ένα, ενώ σου πήρε δέκα».

«Εμείς θα ψηφίσουμε παρών επί της αρχής στο νομοσχέδιο επειδή περιέχει πολλά που δεν «δίνουν ούτε μισό ευρώ. Επι της αρχής και για το περιεχόμενο και το σκεπτικό λέμε παρών. Για τα άρθρα που ανακουφίζουν έστω και κατ’ ελάχιστον ψηφίζουμε ναι», πρόσθεσε.

«Ο πρώτος ή ο δεύτερος που θα πάρουν εντολή θα φτιάξουν κυβέρνηση, υπάρχουν πρόθυμοι» είπε και σχολίασε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αν χρειαστεί, θα τα βρουν».

Ξεκαθάρισε επίσης πως «(εμείς) δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας».

«Είμαστε απέναντι στους θεσμούς και του αστικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Συμμετέχουμε σε όλους αυτούς τους θεσμούς με τους οποίους είμαστε απέναντι, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά, λέμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να καταργηθούν εκ βάθρων και κάποια άλλα να ακολουθήσουν άλλη πορεία και να ανατραπούν. Λέμε για παράδειγμα αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ γιατί είναι ασφυκτικά. Βεβαίως δεν ταυτίζουμε την Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλου η Ευρώπη άλλο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλο οι λαοί και άλλο οι κυβερνήσεις και τα μονοπωλιακά συμφέροντα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35