search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:42
MENU CLOSE

«Ανάκουστοι κελαηδισμοί» στη Στοά του Βιβλίου

13.05.2019 06:44
«Ανάκουστοι κελαηδισμοί» στη Στοά του Βιβλίου - Media

 

Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών, οι εκδόσεις «Κουκκίδα», η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία παρουσιάζουν την Πέμπτη 16 Μαΐου, 8.15 μ.μ., στη Στοά του Βιβλίου, Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα), την ποιητική συλλογή της Λενέτας Στράνη «Ανάκουστοι κελαηδισμοί».

Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας και συγγραφέας Διονύσης Κονιτόπουλος και θα μιλήσουν οι:

  •  Αγγελική Ράλλη, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, διευθύντρια του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας στη Γλωσσολογία.
  •  Χριστίνα Μπεζαντάκου-Μπασέα, γλωσσολόγος, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών.
  •  Σταμάτης Μπέης, ερευνητής β’ βαθμίδας του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών.
  • Δήμος Αβδελιώδης, φιλόλογος, μεταφραστής, σκηνοθέτης.

Από το βιβλίο θα διαβάσει ποιήματα σε επτανησιακό και αιτωλικό ιδίωμα η ποιήτρια.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

Μετά την παρουσίαση ο τραγουδοποιός Γιάννης Παντάκης θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα της συλλογής με τμήμα του μουσικού του σχήματος «Melodie per sempre».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26