18/10/2019 06:08:30

Τέλος στα ράμματα: Επαναστατική «βιοκόλλα» κλείνει πληγές στη στιγμή (Video)

Τέλος στα ράμματα: Επαναστατική «βιοκόλλα» κλείνει πληγές στη στιγμή (Video) - Media

 

Μέχρι σήμερα, μια από τις δυσκολότερες στιγμές για τους χειρουργούς ήταν όταν υποχρεούνταν να κάνουν ράμματα σε εσωτερικό όργανο το οποίο αιμορραγούσε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η εποχή αυτή φθάνει στο τέλος της, καθώς Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια «βιοκόλλα» η οποία κλείνει τις χαίνουσες πληγές στη στιγμή.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα που ανέπτυξε το συγκεκριμένο υλικό, πρόκειται για έναν ειδικό ορό, ο οποίος απλώνεται πάνω στην πληγή και με τη βοήθεια υπεριώδους ακτινοβολίας δημιουργεί ένα κάλυμμα υδρογέλης.

Το κάλυμμα αυτό είναι μη τοξικό και μπορεί να σταθεροποιηθεί ακόμα και πάνω σε όργανα που κινούνται όπως η καρδιά, χαρίζοντας πολυτιμο χρόνο στους χειρουργούς.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η αιμορραγία σε ήπαρ ζώου σταματά σε μερικά δευτερόλεπτα χάρη στην «βιοκόλλα» αυτή.

 

Για την ώρα το υλικό έχει δοκιμαστεί μόνο σε ζωικούς ιστούς, αλλά οι Κινέζοι επιστήμονες θεωρούν ότι σύντομα θα είναι έτοιμο και για ανθρώπους.

Πηγή: RT.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.