search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:23
MENU CLOSE

Μόνον αν κρατήσουμε όλοι μαζί υπάρχει λύση για την Ευρώπη, λέει ο δήμαρχος της Βιέννης

26.05.2019 13:44
Μόνον αν κρατήσουμε όλοι μαζί υπάρχει λύση για την Ευρώπη, λέει ο δήμαρχος της Βιέννης  - Media

 

«Μόνον αν κρατήσουμε όλοι μαζί θα κατορθώσουμε να βρούμε λύσεις για την Ευρώπη» υπογραμμίζει σε σημερινή αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, επισημαίνοντας πως στις σημερινές Ευρωεκλογές «δεν πρόκειται για απόφαση ως προς το ποια πολιτική παράταξη θα έχει περισσότερες ψήφους, αλλά πρόκειται για μία απόφαση ως προς το μέλλον της Ευρώπης»,

«Υπάρχουν αφενός, ισχυρές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επανεθνικοποίηση, την αποδυνάμωση της Ευρώπης και αφετέρου δυνάμεις που έχουν μία υπερβολικά νεοφιλελεύθερη προσέγγιση στην Ευρώπη, την οποία θέλουν να υποτάξουν σε ακόμη περισσότερη αγορά», συμπληρώνει.

Ο ίδιος, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του, τάσσεται υπέρ του “τρίτου δρόμου”, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο σε μία κοινή Ευρώπη, και που επίσης θέλει τον εκσυγχρονισμό της και την προσαρμογή της στις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

«Βλέπουμε το πού οδήγησε η ανεύθυνη πολιτική από τους αποκαλούμενους δεξιολαϊκίστικους κύκλους, μία χώρα όπως η Βρετανία, σε μία κατάσταση, όπου κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει ποια θα είναι τα επακόλουθα- και τολμώ να πω ότι αυτό σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη, ούτε για την Ευρώπη και ούτε για τη Βρετανία», αναφέρει.

Ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης θεωρεί ως ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα αυτή τη διάσπαση της Ευρώπης, καθώς, όπως παρατηρεί, τον διεθνή ανταγωνισμό κανείς μπορεί να αντιμετωπίσει μόνον από κοινού, «και καμία χώρα της Ευρώπης δεν είναι τόσο ισχυρή και τόσο μεγάλη, που να μπορεί να επικρατήσει στον διεθνή ανταγωνισμό, ούτε καν η ίδια η Γερμανία».

«Γι΄ αυτό, καλό θα είναι να συνεργαστούμε, διότι διαφορετικά θα είμαστε έρμαιο άλλων διεθνών δυνάμεων, οι οποίες οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, θα υπαγορεύουν το μέλλον

στην Ευρώπη, πράγμα που δεν το θέλω, και ακριβώς η Σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζει μία κοινή Ευρώπη στης οποίας το κέντρο βρίσκεται ο άνθρωπος», τονίζει ο Μίχαελ Λούντβιγκ.

Στο ερώτημα, κατά πόσο είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πολύ δύσκολη φάση για μία κοινή Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται απέναντι σε προκλήσεις όσο ποτέ άλλοτε, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος.

«Θεωρώ πως η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί και επίσης προσφέρει τη δυνατότητα να επαναπροσδιοριστεί η Ευρώπη, να αναλογιστεί τις μεγάλες προκλήσεις και να βρει λύσεις για αυτές τις προκλήσεις, και είμαι πεπεισμένος ότι θα το κατορθώσουμε, όμως θα είναι αναγκαίο να κρατήσουμε όλοι μαζί», καταλήγει στην αποκλειστική συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14