search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Σταθερή δύναμη αναδείχθηκε το ΚΚΕ στην κάλπη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2075
30-5-2019
01.06.2019 03:00
kke_3-5.jpg

 

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει τη σταθερότητα των ποσοστών του ο Περισσός, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση σταθεροποίησης των δυνάμεών του. Και μάλιστα σε εκλογικές συνθήκες που προσιδίαζαν σε εθνικές εκλογές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και τη μάχη του δεύτερου γύρου και για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν, όπως προγραμματίζεται, για τις αρχές Ιουλίου. 

«Γνωρίζουμε ότι σήμερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα» υποστηρίζει ο Περισσός και με το βλέμμα στις εθνικές κάλπες σημειώνει πως «αυτή η τάση δεν πρέπει να μειωθεί, να ανασταλεί, όσο πλησιάζουμε στις βουλευτικές εκλογές, κάτω από τα εκβιαστικά, τρομοκρατικά και ψεύτικα διλήμματα». 

Το ΚΚΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «αυτή τη βδομάδα δίνουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου, στους πέντε δήμους που είχαμε πλειοψηφία την προηγούμενη πενταετία, με νέα ορμή για να αναδείξουμε ξανά τις αγωνιστικές αρχές σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία. Στους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες όπου δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο και έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιονδήποτε τρόπο, στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν». 

Λαϊκή δυσαρέσκεια

Πάντως, σύμφωνα με τον Περισσό, «ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ». Επισημαίνοντας πάντως ότι «δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται, για να παίξουν τον ρόλο είτε του αναχώματος είτε του συμπληρώματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση». 

Παράλληλα, το ΚΚΕ διαπιστώνει ότι «συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το φαινόμενο ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, είτε δυνάμεις όπως η Ν.Δ., που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις, είτε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, με τον μανδύα της “προόδου” και την απάτη της “προοδευτικής συμμαχίας”, δυσφημώντας τελικά τις αξίες της πραγματικής προόδου, τροφοδοτώντας τις ακραίες αντιδραστικές επιλογές και με την ίδια την οικονομική πολιτική του τη διάψευση ελπίδων σημαντικών τμημάτων του λαού». 

Η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι «η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα, που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική μειωμένων απαιτήσεων. Δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμή του, με την ενεργητική συμμετοχή του στο εργατικό λαϊκό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία». 

Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η υποχώρηση της Χ.Α. και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21