search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:20
MENU CLOSE

902 – Epsilon – Open: Ο «κόκκινος» σταθμός που πουλήθηκε τρεις φορές

27.06.2019 09:09
Πρόστιμα στο Open για το Epsilon - Media

 

Τρεις διαφορετικοί σταθμοί έχουν ήδη περάσει από τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, την ιστορική εταιρεία του ΚΚΕ, που διαχειριζόταν τα ΜΜΕ του κόμματος, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης έκανε αρχικά την κίνηση να αποκτήσει μερίδιο στο Mega, όμως τελικά εξαγόρασε το Epsilon.

Σύμφωνα με το ιστορικό όπως το παρουσιάζουν οι  typologies, η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ ξεκινάει αρχικά με τον ραδιοφωνικό 902 και στη συνέχεια αποκτάει και τηλεοπτική δραστηριότητα.

Η αίτησή του είχε κοπεί από το ΕΣΡ το 1993, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά πήρε άδεια, το ίδιο έτος, από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το Μνημόνιο χτύπησε όμως και τη Ραδιοτηλεοπτική και το ΚΚΕ τελικά τη μεταβίβασε στον Φίλιππο Βρυώνη.

H εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, που κατείχε τον 902-Αριστερά στα FM και τον 902 TV, πουλήθηκε έναντι ποσού 3.700.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά στην κυπριακή Α-Orizon Media Ltd, μέτοχος της οποίας ήταν η Nalotia Ventures LTD.

Στο τίμημα της πώλησης περιλαμβανόταν και η ανάληψη πληρωμής των οφειλών του ΚΚΕ στα ασφαλιστικά ταμεία σε ορίζοντα δεκαετίας.

Ως αποτέλεσμα αυτού, υπάρχει ενέχυρο επί του 30% των μετοχών της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ.

Η επιταγή για τη μεταβίβαση εκδόθηκε στις 10 Ιουλίου 2013, καταβλήθηκε στις 31 Ιουλίου και ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ στις 5 Αυγούστου.

Το κόμμα κράτησε τον διακριτικό τίτλο και τα λεκτικά και ηχητικά σήματα και πούλησε όλα τα υπόλοιπα.

Εν συνεχεία, ο 902-Αριστερά στα FM πουλήθηκε στον Γιάννη Κουρτάκη και αποτελεί τον σημερινό Παραπολιτικά FM.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το 2017 είχε ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων για την απόκτηση και του Epsilon, το κανάλι όμως κατέληξε στον Ιβάν Σαββίδη.

Το 2016 η Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη ήταν υπερθεματίστρια για μία από τις τέσσερις άδειες, καταθέτοντας προσφορά ύψους 61.500.000 ευρώ.

Έναν χρόνο αργότερα, και αφού ακυρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο επιχειρηματίας αγόρασε μέσω της εταιρείας Dimera Media Holdings το 19,63% της Τηλέτυπος.

Όμως η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ από την Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω πλειστηριασμού, άλλαξε τα σχέδιά του και μεταβίβασε τις μετοχές στην Elenovo Ltd, η οποία ως και σήμερα παραμένει μέτοχος στην Τηλέτυπος.

Στις 11 Αυγούστου 2017 μεταβιβάσθηκαν οι ονομαστικές μετοχές της Ραδιοτηλεοπτικής από την Α-Orizon Media Ltd στη νυν μέτοχο Dimera Media Ιnvestments Ltd και το Epsilon TV πουλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη.

Το τίμημα εκτιμάται πως ανήλθε στα 12 εκατ. ευρώ περίπου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18