search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση MRB: «Κλειδώνει» η αυτοδυναμία της ΝΔ

29.06.2019 07:51
Πρωτοφανές: Οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ πρέπει να αγοράζουν την εφημερίδα που δουλεύουν! - Media

Το μεγάλο προβάδισμα από τις ευρωεκλογές διατηρείται ουσιαστικά ανέπαφο, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω διεύρυνση με διψήφια διαφορά αποκαλύπτει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα». 

 

Η αυτοδυναμία της ΝΔ φαίνεται να κλειδώνει σε κάθε σενάριο -πεντακομματικής, εξακομματικής ή επτακομματικής Βουλής- στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. 

‘Οπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», το μεγάλο προβάδισμα που έχει κατακτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από την ευρεία επικράτηση στις κάλπες των πρόσφατων ευρωεκλογών διατηρείται ουσιαστικά ανέπαφο, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω διεύρυνση με διψήφια διαφορά. 

Η ευρεία επικράτησηγ της ΝΔ συνοδεύεται και με συντριπτική υπεροχή της σχεδόν σε όλα τα πεδία (παράσταση νίκης, εκτίμηση για το άνοιγμα της ψαλίδας, κλπ). Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να εισπράττει σημαντικό μέρος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. 

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB σε όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση της επόμενης Βουλής, εάν δηλαδή είναι επτακομματική, εξακομματική ή πεντακομματική, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις έδρες να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163. 

Στη νέα έρευνα, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει με αναγωγή χωρίς τους αναποφάσιστους στις 8,9 μονάδες, ενώ στο μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας η ΝΔ ξεπερνά το 40%. 

Στη λεγόμενη παράσταση νίκης, η ΝΔ ως νικήτρια των εκλογών αγγίζει το 80%, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις ψηφοφόρους προεξοφλούν ότι η διαφορά από τις κάλπες των ευρωκλογών θα διευρυνθεί. 

Αναλυτικά το εύρος της εκτίμησης ψήφου που δίνει η MRB για τις προσεχείς εκλογές για τα κόμματα: Νέα Δημοκρατία 35,4% με 40,4% ΣΥΡΙΖΑ 26,5% με 31,5% ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4% με 9,8% ΚΚΕ 3,7% με 6,3% Χρυσή Αυγή 2,6% με 5% Ελληνική Λύση 2,5% με 4,8% ΜεΡΑ 25 2,2% με 4,4% Ένωση Κεντρώων 1,4% με 3,2%. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Το 79,6% των πολιτών πιστεύει ότι νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ (παράσταση νίκης), με το 35,9% να θεωρούν τον κ. Μητσοτάκη «καταλληλότερο για πρωθυπουργό». Το ποσοστό αυτό, κατά τους αναλυτές, είναι και η «βάση» του ποσοστού που μπορεί να πάρει η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09