search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:53
MENU CLOSE

Αυτή είναι η πιο απίστευτη γάτα του κόσμου – Έχει διαφορετικά μάτια και σε υπνωτίζει (Video)

09.07.2019 09:13
Έσωσαν γάτα που κρεμόταν στο κενό από ηλεκτρικά καλώδια – Έπεσε στο κενό και προσγειώθηκε με ασφάλεια (Video)  - Media

 

H Νιουνάι είναι η γάτα που τα «σπάει» στο διαδίκτυο. Το όνομα της στα κινέζικα (στη γλώσσα των Μανδραρίνων) σημαίνει «γάλα». Η Νιουνάι έχει δυο διαφορετικά χρωματιστά μάτια. Το ένα είναι γαλάζιο και το άλλο είναι κίτρινο. Εκτός από το διαφορετικό χρώμα που οφείλεται στη μελανίνη, το χαρακτηριστικό της γάτας αυτής είναι τα ολοστρόγγυλα ματάκια της τα οποία όπως λένε εάν τα κοιτάς συνέχεια σε μαγνητίζουν. Κάποιοι λένε ότι σε… υπνωτίζουν.

Η διαφορά του χρώματος στα μάτια ονομάζεται heterochromia iridis και είναι ένα φαινόμενο που απαντάται τόσο σε γάτες, όσο και σε σκύλους. Οι γάτες γεννιούνται όλες με μπλε μάτια. Μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες, όταν είναι δηλαδή τριών μηνών η μελανίνη πηγαίνει στην ίριδα τους και το χρώμα τους αλλάζει. Θα γίνει είτε πράσινο, είτε μπλέ, είτε κίτρινο, είτε καφέ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42