19/09/2020 18:11:13

Τα χρόνια της δουλείας ξυπνούν στο Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί έδεσαν με σχοινί πεζό κρατούμενο – Ζήτησαν συγνώμη μετά (Video)

Τα χρόνια της δουλείας ξυπνούν στο Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί έδεσαν με σχοινί πεζό κρατούμενο – Ζήτησαν συγνώμη μετά (Video)  - Media

 

Η αστυνομία του Γκάλβεστον της περιοχής όπου οι έφιπποι αστυνομικοί «τραβούν» με σχοινί έναν πεζό συλληφθέντα Αφροαμερικανό, στους δρόμους της πόλης, ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό, διευκρίνισε όμως ότι πρόκειται για μια πρακτική σύλληψης η οποία χρησιμοποιείται μέχρι τώρα και η οποία από σήμερα (και μετά το σάλο) καταργείται.

Η φωτογραφία δείχνει τον 43χρονο Ντόναλντ Νίλι να προχωρά πεζός, με τα χέρια του πιασμένα με χειροπέδες στο πίσω μέρος της πλάτης, πλαισιωμένος από δύο έφιππους αστυνομικούς. Ο ένας τους μάλιστα φαίνεται να κρατά ένα χοντρό μπλε σχοινί που είναι δεμένο στις χειροπέδες του συλληφθέντα, προκειμένου ο τελευταίος να μη διαφύγει.

Και η ανακοίνωση της αστυνομίας συνεχίζει: «Κατανούμε τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί αυτή η ενέργεια και θεωρούμε ότι το σωστό είναι να σταματήσουμε εντελώς να χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνική»

Αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκάλβεστον είπε: «Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον κ. Νίλι για αυτόν τον τελείως περιττό εξευτελισμό. Παρόλο που πρόκειται για μια δοκιμασμένη τεχνική, και κατάλληλη για ορισμένα σενάρια, θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση τα όργανα έδειξαν κακή κρίση και θα μπορούσαν να περιμένουν να φτάσει ένα όχημα προτού προχωρήσουν στη σύλληψη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.