search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Συμφωνία για μείωση των πλεονασμάτων «βλέπει» η Citi

02.09.2019 13:52
Υφεση 7,8% βλέπει η Citi στην Ελλάδα το 2020 - Media

 

Μια βελτιωμένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτρέψει τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, προκειμένου να υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, επισημαίνει η Citigroup σε ανάλυσή της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι η μείωση του κόστους χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι πιθανόν να επηρεάσει σημαντικά την επόμενη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, το οποίο παραμένει σε υψηλό επίπεδο ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Citi, η αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη συμπερίληψη των ελληνικών χρεόγραφων στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενδεχομένως να εξαρτάται από μία ικανοποιητική ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας παραμένει μακριά από τις απαιτήσεις της ΕΚΤ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44