search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:35
MENU CLOSE

Είναι επίσημο: Καμία αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού

04.09.2019 08:13
Αττική Οδός: Η άρση του lockdown διπλασίασε την κίνηση σε 6 μόλις ώρες - Media

 

Με επίσημη ανακοίνωση της η διοίκηση της Αττικής Οδού ενημερώνει το κοινό ότι τελικά δεν θα εφαρμοστούν οι δύο διαδοχικές αυξήσεις διοδίων που είχαν αποφασιστεί στα μέσα Ιουνίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Αττικής Οδού είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουνίου δύο διαδοχικές αυξήσεις διοδίων. Με την πρώτη αύξηση, οι οδηγοί Ι.Χ. θα πλήρωναν 3 ευρώ αντί για 2,80 σήμερα ενώ η τιμή θα αυξάνονταν σε δεύτερο στάδιο στα 3,30 ευρώ. Αυξήσεις προβλέπονταν και σε όλες τις άλλες κατηγορίες οχημάτων. Αντίστοιχα, αυξήσεις θα υπήρχαν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος.

Την απόφαση της Αττικής Οδού για αύξηση των διοδίων είχε αποδοκιμάσει με σκληρά λόγια και ο -τότε- υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Συγκεκριμένα τη χαρακτήρισε ως ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα και υπογράμμισε πως το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε ποτέ στην πίεση των συμφερόντων.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός Α.Ε., την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για τη μείωση των διοδίων και δίχως να αποδείξει τα κόστη που έχει, να προχωρά σε μονομερή αύξηση. Όπως σημείωσε, η κίνηση αυτή δεν θα γίνει ανεκτή και προϊδέασε για συγκεκριμένες κινήσεις από πλευράς υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια της παραχώρησης της Αττικής Οδού φτάνει έως το 2024 και πλέον θα πρέπει να ληφθούν συνολικές αποφάσεις για την μελλοντική τύχη της παραχώρησης δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει εξέλιξη και για τις υπό συζήτηση επεκτάσεις με έργα των οποίων η αξία ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και εξετάζεται να γίνουν με διαγωνισμό με τη λήξη της παραχώρησης.

H ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ… Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15