26/09/2020 15:57:34

Σε «κλοιό θανάτου» η Google: Ερευνάται για μονοπωλιακές πρακτικές από 50 Πολιτείες

Σε «κλοιό θανάτου» η Google: Ερευνάται για μονοπωλιακές πρακτικές από 50 Πολιτείες - Media
 
Σε πραγματική «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται η Google, καθώς όπως ανακοινώθηκε από 50 υπουργούς Δικαιοσύνης των Πολιτειών των ΗΠΑ και των «αδελφών» περιοχών, αρχίζει έρευνα σε βάρος της εταιρείας για μονοπωλιακές πρακτικές.
 
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τέξας, Κεν Πάξτον, η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κομμάτι της διαδικτυακής αναζήτησης και της διαφήμισης, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.
 
Μόνο η Καλιφόρνια και η Αλαμπάμα δεν συμμετέχουν στην έρευνα, ενώ ο Πάξτον «έστειλε μήνυμα» για τις προθέσεις της έρευνας, λέγοντας ότι η Google «κυριαρχεί σε όλες τις πλευρές της διαφήμισης και της αναζήτησης στο διαδίκτυο».
 
Σημειώνεται ότι εκτός από τις συγκεκριμένες έρευνες, φαίνεται ότι και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και η Επιτροπή Εμπορίου έχουν «βάλει στο στόχαστρο» τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες έχουν αποκτήσει μονοπωλιακό χαρακτήρα.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διέταξε έρευνα σχετικά με το αν το Facebook «έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα καταναλωτών, υποβάθμισε τις επιλογές τους ή αύξησε το κόστος της διαφήμισης».
 
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Δημοκρατική γερουσιαστής και υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, έχει δηλώσει ξανά και ξανά ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να διασπαστούν σε μικρότερες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.